Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Kevin Painter

Jenkins, Thornton, Painter en Adams naar halve finales WK senioren

Zondag is de finaledag van de World Seniors Championship. Wie zien we vanavond met de trofee in handen? Terry Jenkins, Robert Thornton, Kevin Painter en Martin Adams wonnen afgelopen avond de kwartfinales!

Terry Jenkins behaalde in zijn carriere 11 TV-finales, maar wist er nooit één te winnen. Gebeurt het dit weekend in Circus Tavern dan wel? Hij bereikte zaterdagavond de kwartfinales door met 3-1 in sets te winnen van John ‘Boy’ Walton. Goed was het niveau niet, dus er moet nog een schepje bovenop voor ‘The Bull’.

Robert Thornton zien we ook terug in de halve finales, de Schot verloor nog geen set tot nu toe. Thornton won in de kwartfinales met 3-0 in sets van Dave Prins, die zijn niveau van de eerste twee wedstrijden niet opnieuw kon laten zien.

Er komt geen nieuwe wereldtitel voor Phil Taylor. Kevin Painter versloeg hem met ruime cijfers, het werd 3-0 in sets voor ‘The Artist’. In de derde set liet Taylor nog iets van zijn oude niveau zijn, maar het was niet genoeg voor een plaats bij de laatste 4.

De nummer 6 geplaatste Martin Adams was de laatste speler die zich plaatste voor de halve finales. ‘Wolfie’ kwam 1-0 in sets achter en 2-1 in legs tegen Larry Butler, maar uiteindelijk wist Adams de tweede set alsnog te pakken. Na een korte pauze kon Butler zijn goede niveau van de eerste twee sets niet meer vinden, waardoor Adams de laatste twee sets ook pakte.

Kwartfinales uitslagen:
Kevin Painter 3-0 (3-1,3-0,3-2) Phil Taylor
Robert Thornton 3-0 (3-1,3-0,3-2) Dave Prins
Terry Jenkins 3-1 (3-0,1-3,3-2,3-2) John Walton
Martin Adams 3-1 (0-3,3-2,3-0,3-1) Larry Butler

Halve finales:
Kevin Painter vs Robert Thornton
Terry Jenkins vs Martin Adams (6)

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *