Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Jermaine Wattimena als vijfde Nederlander naar ronde 3

In de tweede partij van de avond mocht Jermaine Wattimena als laatste Nederlander eindelijk aan het WK beginnen. Hij nam het op tegen Nick Kenny, die de eerste ronde Derk Telnekes uitschakelde. Lees hier een wedstrijdverslag terug.

Jermaine Wattimena won de bull en mocht daardoor de partij beginnen. Met een 17-darter begon Wattimena goed aan de eerste set. In de tweede leg miste Wattimena tops voor een 118-finish, waarna Kenny in 16 darts ook zijn eigen leg hield. In de tweede leg kreeg Kenny ook breakkansen, maar twee pijlen op dubbel 8 werd gemist. Via dubbel 8 hield toch Wattimena zijn eigen leg. In de vierde leg gooide de Nederlander een hele mooie 92-finish en pakte daarmee de eerste set.

Nick Kenny begon aan de tweede set, maar zag Wattimena met een 64-finish meteen breaken. In de tweede leg brak Kenny meteen terug in 17 darts. Een leg later kreeg Wattimena kansen genoeg op de dubbels maar miste, hierdoor wist Kenny in 22 darts zijn eigen leg te houden. Wattimena gooide vervolgens een matige eigen leg, waardoor Kenny in 14 darts de set pakte.

Wattimena kwam goed uit de derde pauze, met een 17-darter hield hij zijn eigen leg en brak de Welshmen met een 156-finish. In de derde leg miste ‘The Machine Gun’ drie setdarts, waardoor Kenny terug brak. Met een knappe 15-darter pakte Wattimena alsnog de 2-1 voorsprong in sets.

Kenny begon de vierde set en deed dat met een maximale score. In 14 darts hield hij zijn eigen leg. Wattimena hield daarna ook eenvoudig zijn eigen leg en maakte er 1-1 van. In de derde leg brak Wattimena in 15 darts en verzekerde zich voor de tweede ronde door het gooien van dubbel twee.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jermaine Wattimena: 91,48 / 32,14%
Nick Kenny: 89,04 / 30%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *