Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jermaine Wattimena - German Darts Grand Prix 2024

Jermaine Wattimena is Joe Cullen de baas in thuiswedstrijd 

Een mooi resultaat in eigen land voor Jermaine Wattimena vrijdagavond. Op het Dutch Darts Championship in Rosmalen kwam hij terug van een achterstand en kon hij een latere comeback van Joe Cullen afslaan om met 6-5 te winnen. 

Omdat Nathan Aspinall en Michael Smith zich afmeldden voor het toernooi, had Wattimena het geluk om als invaller zijn opwachting te mogen maken. Hij startte het duel en wist zijn eigen leg netjes veilig te stellen. Ook Cullen behield zijn eigen leg, waarop de Engelsman in twaalf pijlen en met een 160-finish een break kon forceren. Door deze ook te verzilveren, bracht hij de tussenstand op 3-1. 

Met een check-out van 120 liet Wattimena vervolgens zien de rug recht te kunnen houden. Middels een 14-darter kon ‘The Machine Gun’ daarna een break plaatsen en op gelijke hoogte komen. In dertien pijlen greep de Nederlander hierop de voorsprong. Door nog eens een break kwam Wattimena even later op matchpoint.  

Cullen snoepte in veertien pijlen de leg echter meteen terug van de man uit Westervoort. In een gelijk aantal darts verzilverde hij vervolgens de break om een beslissende leg af te dwingen. Hierin vond Wattimena de dubbel zestien voor de winst: 6-5. Een woordenwisseling tussen de spelers volgde. In de tweede ronde zal Wattimena het opnemen tegen Ricardo Pietreczko. 

Gemiddeldes/dubbelpercentages:   
Joe Cullen: 94,49 / 71,4%   
Jermaine Wattimena: 93,74 / 46,2%   

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *