Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Jermaine Wattimena

Jermaine Wattimena onderuit in thriller tegen Schindler

Vrijdagmiddag is de tweede Euro Tour van het jaar van start gegaan, de German Darts Championship in Hildesheim. In de tweede partij van de avondsessie kwam Jermaine Wattimena in actie. In een allesbeslissende leg moest hij zich erkennen in Martin Schindler. Lees hier meer.

Martin Schindler mocht de partij beginnen en deed dat erg goed met een 124-finish in zijn eigen leg. In de tweede leg kreeg Jermaine Wattimena 4 pijlen op de dubbel, waardoor Schindler in 21 darts toch kon breaken. Deze break werd ook meteen verzilverd, met een 14-darter kwam de Duitser 3-0 voor. Met een prachtige 10-darter kwam Wattimena in de vierde leg dan eindelijk op voorsprong. Een leg later kreeg Wattimena de kans op de rebreak, maar een 120-finish werd gemist op tops. Hierdoor kon Schindler zelf met een 100-finish toch zijn eigen leg houden voor 4-1.

Vervolgens gingen Wattimena beter spelen en dat leverde hem ook een gelijke stand op. Met legs in 15,16 en 15 darts en finishes van 80 en 94 bracht de Nederlander de stand op 4-4. Schindler wist vervolgens met een hele knappe 132-finish (BULL-BULL-D16) toch zijn eigen leg te houden en op matchpoint te komen. Wattimena produceerde in zijn eigen leg twee 180’ers en kwam in 14 darts op 5-5. Een allesbeslissende leg volgde waarin beide heren een matchdart kregen. Wattimena miste een 77-finish op tops, Schindler gooide 60 uit via tops en plaatste zich zo voor ronde twee.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Martin Schindler: 92,83 / 46,2%
Jermaine Wattimena: 97,78 / 35,7%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *