Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jermaine Wattimena

Jermaine Wattimena start Grand Slam met zege op Heta

Jermaine Wattimena is prima gestart aan de Grand Slam of Darts in Wolverhampton. In zijn openingduel wist hij Damon Heta met 5-2 aan de kant te zetten. Lees hier meer.

Het was Jermaine Wattimena die de derde partij van de avond mocht beginnen. Dit deed de Nederlander sterk, met een 16-darter hield hij zijn eigen leg. Doordat Heta ondanks een 180’er geen andere goede scores wist te gooien in zijn eigen leg, was het Wattimena die via dubbel 6 de break plaatste; 2-0. Vervolgens werd de versnelling ingeschakeld door de Australiër, met een 81-finish in 12 darts brak hij meteen terug en kwam met een 14-darter op gelijke hoogte; 2-2.

In de vijfde leg leek Heta zijn derde leg op een rij te winnen, maar miste drie keer op tops. Hierdoor hield ‘The Machine Gun’ via dubbel 4 toch zijn eigen leg. Heta begon vervolgens zijn eigen leg met een score van 177, maar kon opnieuw geen dubbel raken. ‘The Heat’ miste wederom twee pijlen op tops, waardoor Wattimena via dubbel 19 opnieuw brak en op matchpoint kwam. Wattimena rondde de wedstrijd knap af, met een 76-finish versloeg hij Damon Heta met 5-2 en pakte daarmee twee belangrijke punten in zijn openingduel in groep F.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jermaine Wattimena: 97,51 / 35,7%
Damon Heta: 93,03 / 25%

Image courtesy of FOTO: Pieter Verbeek
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *