Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Jeroen Caron

Jeroen Caron wint ADC Benelux Trophy, twee Nederlanders grijpen MODUS-tickets

De Belg Jeroen Caron heeft zaterdagavond de eerste editie van de ADC Benelux Trophy weten te winnen in Prinsenbeek. In de finale versloeg hij de Groninger Nick Crouwel met 5-2. Lees hier meer.

Een totaal van 80 spelers hadden zich gekwalificeerd voor de eerste editie van de ADC Benelux Trophy in Prinsenbeek via regionale kwalificatietoernooien of uitnodigingen van de desbtreffende lidorganisaties. Twee spelers hadden zich op het laatste moment afgemeld, waardoor het toernooi om 11:00 uur begon met 14 groepen met vijf spelers en twee groepen met vier spelers. De top 3 van elke groep plaatste zich voor de knock-outfase.

Er was voorafgaand geen uitgesproken favoriet voor de titel, waardoor er de hele dag door spannende partijen te zien waren in De Drie Linden. Voor de halve finalisten lagen er MODUS Super Series-tickets voor het oprapen. Daarnaast kon de winnaar naar huis gaan met de hoofdprijs van 1000 euro.

Jarno Bottenberg – de winnaar van de Dutch Open en het NK Darts van dit jaar – wist zijn topniveau niet te laten zien en verloor daardoor bij de laatste 48 in een spannende partij van Mario Robbe met 5-3, die o.a. een 170-finish wist uit te gooien. Een ronde later was Robbe ook met dezelfde cijfers te sterk voor de halve finalist van de Benelux Masters eind december 2023, Revelino Dubois. Patrick van den Boogaard, won al eens een week in de MODUS Super Series, moest zich bij de laatste 32 met 5-1 meerdere erkennen in de Luxemburger Tom Becker. Becker produceerde bij de laatste 16 zijn beste wedstrijd van de dag, met een gemiddelde van 88 werd Levy Frauenfelder met 5-1 aan de kant gezet.

Het waren Nederlanders Nick Crouwel en Marvin van Velzen en Belgen Bart Anthierens en Jeroen Caron die de halve finales bereikten en daarmee hun MODUS Super Series-deelname veiligstelden. Voor Crouwel en Anthierens wordt het hun debuut in de MODUS Live Lounge in Portsmouth. Hiermee was ook een Nederland-België finale gegarandeerd. Crouwel versloeg met een gemiddelde van bijna 90 en een paar knappe finishes Van Velzen met 5-2, terwijl Caron met dezelfde cijfers te sterk was voor landgenoot Anthierens.

In de finale gingen de eerste vijf legs met de darts mee, waaronder een 74-finish van Caron en en een 96-finish van Crouwel. In leg 5 plaatste Caron de eerste break van de finale door met een 107-finish op een 4-2 voorsprong te komen. Een leg later maakte ‘Topgun’ het in zijn eigen leg af, met een 17-darter trok hij de partij met 5-2 naar zich toe en mag hij zich een jaar lang de winnaar van ADC Benelux Trophy noemen.

Aankomende zondag wordt in Prinsenbeek de tweede editie van de NDB Masters georganiseerd. In vier verschillende categorieën wordt er gestreden om de titel ‘NDB Master’. Meer informatie vind je hier.

Uitslagen

Kwartfinales
Nick Crouwel 5-4 Tom Becker
Marvin van Velzen 5-3 Jody Tobback
Bart Anthierens 5-3 Joppe Bakens
Jeroen Caron 5-2 Erwin Missotten

Halve finales
Nick Crouwel 5-2 Marvin van Velzen
Jeroen Caron 5-2 Bart Anthierens

Finale
Jeroen Caron 5-2 Nick Crouwel

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *