Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jeroen Mioch - International Darts Open 2023

Jeroen Mioch zonder veel verwachtingen naar Q-School: ‘Ik moet me daar niet te veel druk over maken’

2023 was het jaar dat Jeroen Mioch wist door te breken. Naast het spelen op twee Euro Tours wist de Nederlander zich knap te plaatsen voor Champions Night van MODUS Super Series 4. Tijdens de ADC Benelux Masters sprak Darts Actueel met Mioch over o.a. de MODUS Super Series en Q-School.

MODUS Super Series

Jeroen Mioch speelde in de week van 24 t/m 30 juli 2023 voor de tweede keer op de MODUS Super Series. Mioch liet zich meteen van zijn beste kant zien, de Nederlander won groep A waarna hij op de zaterdagavond ongeslagen bleef en Conor Heneghan met 4-0 versloeg in de finale.

Als beloning mocht hij de week erop in Champions Week een gooi doen naar de hoofdprijs van 20.000 pond. Wederom begon Mioch ijzersterk aan de week, hij won groep A door slechts drie van de 15 partijen te verliezen. Op Champions Night kwam het er niet helemaal uit en werd uitgeschakeld in de groepsfase, maar kon toch met een tevreden blik terugkijken op het toernooi.

“Ja, dat was wel een verrassing. Hoewel ik altijd geloofde dat het mogelijk was, plaatste ik mezelf steeds in de underdog-rol om uiteindelijk de week te winnen. Ik had mezelf niet als favoriet bestempeld, maar dat was prima. Ik geniet echt van de MODUS en vind het geweldig om daar te spelen”, aldus Mioch die met een finaleplaats op de ADC Benelux Masters in 2024 mag terugkeren naar Portsmouth (als hij geen tourkaart pakt).

Q-School

Wat voor de 26-jarige Culemborger nog ontbreekt is een felbegeerde PDC-tourkaart. Mioch zal één van kanshebbers zijn om een tourkaart te pakken, maar weet zelf ook dat het een moeilijke opgave gaat worden. Tegenover Darts Actueel-verslaggever Mike Hooiveld gaf hij aan dat hij zonder al te veel verwachtingen richting Kalkar gaat.

“Het niveau is zo enorm hoog en het is erg moeilijk om er doorheen te komen, met die twee fases: eerst de First Stage om zo de Final Stage te bereiken. Het moet ook meezitten, want Q-School is een lastige opgave. Ik ga er niet met het gevoel naartoe dat ik het makkelijk kan halen, maar ik weet dat ik het kan. Ik moet me daar niet te veel druk over maken.”

Bekijk hieronder het complete interview.

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Jeroen Mioch zonder veel verwachtingen naar Q-School: ‘Ik moet me daar niet te veel druk over maken’