Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Jesus Noguera verrast in groep 22 van de PDC Home Tour

Op de vrijdagavond stond er weer een Nederlander klaar voor de PDC Home Tour, deze keer was het de Fries Danny Noppert die het in groep 22 mocht laten zien. Zijn tegenstanders waren Ian White, Jesus Noguera en James Wilson. 

De PDC Home Tour is een nieuw opgezet toernooi bij de PDC. Vanaf vrijdagavond 17 April is er 32 avonden lang live darts te zien. Elke avond nemen 4 verschillende tourkaarthouders het tegen elkaar op vanuit hun eigen huis. De winnaar van elke poule kwalificeert zich voor de tweede ronde.

De eerste wedstrijd was er eentje tussen de hoogste gerankte speler van de groep, Ian White, die het op mocht nemen tegen een nieuwe tourcard houder, de Spanjaard: Jesus Noguera. Het was niet echt een wedstrijd van super hoog niveau, maar spanning was een lange tijd wel aanwezig. De Spanjaard wist steeds van de foutjes van White te profiteren en kon zo zijn eerste puntjes in de groep binnenslepen door middel van een 5-3 overwinning. Hierna was de man uit Joure aan de beurt voor zijn eerste wedstrijd van de groep, hij moest het opnemen tegen de ‘Lethal Biscuit’, oftewel James Wilson. De stream van de PDC verloor het zicht na de 4-3 voorsprong van Danny Noppert, maar buiten beeld is bekend gemaakt dat Noppert de wedstrijd met 5-4 wist te winnen met een gemiddelde rond de 92.

De tweede ronde aan wedstrijden ging hierna van start en die begon met de verassende Noguera tegen de verliezende James Wilson. De wedstrijd bleek niet van heel hoog niveau, beide mannen kwamen namelijk niet eens boven een gemiddelde van 85, maar het was toch de Spanjaard die een 5-2 overwinning pakte, waardoor hij best wel ver bovenaan in de groep kwam te staan. Daarna mocht Danny Noppert het opnemen tegen Ian White wat vooraf een spannende en hoogstaande wedstrijd leek, bleek toch anders. Een 5-2 overwinning voor de ‘Diamond’ betekende de eerste 2 punten voor de Engelsman, alleen de staat van de overwinning was iets wat je niet vaak ziet, beide mannen gooide namelijk ongeveer rond de 80 gemiddeld.

Zo kon er in de laatste 2 wedstrijden nog genoeg gebeuren. In de één na laatste wedstrijd was het Nederland tegen Spanje in Danny Noppert tegen Jesus Noguera. ‘Noppie’ moest deze wedstrijd met 4 legs verschil winnen om nog zicht te houden op de eerste plek in de groep. Helaas was het na leg 5 gedaan, na veel missende darts op de dubbels kon Noguera profiteren om zo zijn tweede leg binnen te halen, Danny Noppert kon daarna dus niet meer door naar de volgende ronde. Toch won Noppert wel 5-2 van de Spanjaard, maar weer niet met geweldige gemiddeldes. Ian White kon nog roet gooien in het eten van de Spanjaard maar dan moest hij wel winnen van James Wilson en dat met 2 legs verschil. Deze voorwaarde bleek moeilijk want James Wilson kwam op de 4-3 voorsprong waardoor Jesus Noguera door kon stromen naar ronde 2, Wilson won bovendien de wedstrijd met 5-4.

Hier beneden staan alle statistieken en de uiteindelijke groepstabel:

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *