Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Jeugdtitels Dutch Open voor Rietbergen, Verbakel en Tabak

Lerena Rietbergen, Stijn Verbakel en Mark Tabak hebben de titels bij de jeugd op de Dutch Open weten te winnen.

Finale Meisjes: Layla Brussel 1-3 Lerena Rietbergen
In de finale bij de meiden mochten Layla Brussel en Lerena Rietbergen als finalisten het podium betreden. De eerste leg werd begonnen door Layla, maar leverde meteen een break op. Brussel miste 3 darts op de dubbel 9 en zag Rietbergen de dubbel 16 raken. Beide meiden kregen  enorm veel kansen om de tweede leg te winnen, maar er werden enorm veel dubbels gemist. Rietbergen wist uiteindelijk de dubbel 8 te gooien en maakte, met een 41-darter, een einde aan de tweede leg. Brussel mocht de derde leg beginnen en deze leg wist ze te houden. Na gemiste pijlen van Rietbergen voor de wedstrijd gooide Brussel 40 uit. Rietbergen leek snel een einde te willen maken aan de partij, want na 12 darts in de vierde leg stond ze op 160. Ook deze leg werden er een aantal dubbels gemist, maar uiteindelijk was het Rietbergen die aan het langste eind trok en zich mocht kronen tot Dutch Open Darts 2020 kampioene bij de meiden!

Finale Aspiranten: Francesco Basili 0-3 Stijn Verbakel
Tussen alle vooral Nederlandse jongeren viel de 12-jarige Italiaan Francesco Basili op. Hij haalde de finale en mocht het hierin opnemen tegen Stijn Verbakel. De jonge Nederlander pakte meteen een break in leg één, nadat Basili zich dood gooide vanaf 59. Met een 20-darter hield Verbakel ook zijn eigen leg. De titel won hij, en dat deed hij in stijl met een 127-finish. Een naam om in de gaten te houden de aankomende jaren.

Finale Junioren: Marcel Bus 1-4 Mark Tabak
In de finale van de junioren namen wel weer twee Nederlanders het tegen elkaar op. Marcel Bus is hiervan de meest ervaren als speler van het Nederlands team. Onderweg schakelde hij onder andere Keanu van Velzen en Daan Bastiaansen uit, dus met de vorm zat het wel goed. Hij won de bull en mocht beginnen, wat hij prima deed door de eerste leg te winnen. Met een 24-darter hield Tabak daarna ook zijn eigen leg. Bus scoorde beter en kwam een leg later weer als eerste op een finish. 10 missers op de dubbels later gaf hij echter toch de leg weg aan Tabak, die daarna ook zijn eigen leg hield in 19 pijlen. Bus moest nu drie legs op rij winnen, maar dat lukte niet. Weer waren de dubbels de boosdoener. In 25 pijlen maakte Tabak het af en zo kroonde hij zich tot kampioen bij de junioren op de Dutch Open.

Image courtesy of FOTO: Dartbond Midden Nederland
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *