Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Jim Williams

Jim Williams is laatste halve finalist na overwinning op Scott Mitchell

De laatste kwartfinale bij de heren ging tussen de nummer 3 geplaatste Jim Williams en de nummer 6 geplaatste Scott Mitchell. Een wedstrijdverslag van die partij is hier te lezen. 

Jim Williams wist de bull te winnen en mocht de partij beginnen tegen Scott Mitchell. Mitchell begon beter aan de partij dan Williams, want met een 13-darter brak hij gelijk. Met nogmaals een 13-darter verzilverde Mitchell de break en kwam op 2-0. Met een knappe 11-darter en een 15-darter kwam Williams terug tot 2-2. In de beslissende leg bleek Williams de sterkste en pakte de set met een 16-darter.

In de tweede set gingen de eerste 2 legs met de darts mee. Mitchell miste 3 darts op de dubbel om zijn eigen leg te houden, via een 76-finish brak Williams naar 2-1. Met een 17-darter brak Mitchell meteen terug en hield met een 45-finish zijn eigen leg en kwam daarmee op 1-1 in sets.

In de derde set gingen de legs lang met de darts mee. In de vierde leg gooide Williams een knappe 78-finish uit en kwam daarmee op een 2-1 voorsprong in sets. Met deze stand gingen de heren pauzeren.

In de vierde set gingen alle legs met de darts mee. Met een 13-darter kwam de Engelsman keurig op 2-2 in sets.

In de vijfde set gingen de eerste 4 legs met de darts mee. Mitchell gooide in mindere eigen leg en daar profiteerde de Welshmen optimaal van. Met een 17-darter kwam hij op een 3-2 voorsprong in sets.

De laatste set voor de pauze werd begonnen door Mitchell. Beide heren hielden weer hun eigen leg waardoor er een beslissende set aan te pas moest komen. Met een 60-finish hield ‘Scotty Dog’ zijn eigen leg en bracht de set op 3-3!

Na de pauze was het Mitchell die meteen een break plaatste met een 71-finish. Met een knappe 78-finish werd de break verzilverd en stond Mitchell 2-0 voor in de set van Williams. In de derde leg miste Mitchell twee setdarts, via D10 hield Williams zijn eigen leg en kwam terug tot 2-1. Mitchell miste ook in zijn eigen leg 1 setdart en wederom profiteerde Williams, met een 78-finish brak de Welshmen terug naar 2-2. In de beslissende leg van set 7 miste Mitchell een 120-finish voor de set en miste zo in totaal 5 setdarts in deze set. Met een 56-finish hield Williams zijn eigen leg en set en kwam op een 4-3 voorsprong!

Mitchell mocht set 8 beginnen maar omdat hij 3 pijlen op de dubbel miste, brak Williams gelijk met een 79-finish naar 1-0. Met een 17-darter hield hij zijn eigen leg en kwam op matchpoint. Met een 18-darter hield de Engelsman zijn eigen leg en kwam terug tot 2-1 in de set. In de vierde leg miste Mitchell een 160-finish voor de rebreak, ‘The Quiff’ gooide een knappe 64-finish uit en won daarmee met 5-3 in sets!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jim Williams: 93,27 / 51,22%
Scott Mitchell: 92,08 / 39,02%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.