Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Jim Williams nipt te sterk voor Vandenbogaerde en bereikt BDO WK finale

Zaterdag 11 januari staan er twee finales en twee halve finales op het programma voor het BDO WK. In de tweede halve finale nam Jim Williams het op tegen Mario Vandenbogaerde. Lees hier meer. 

Mario Vandenbogaerde mocht de partij beginnen en deed dat met een 15-darter. Met een 52-finish hield ook Williams zijn eigen leg. Met een 17-darter kwam Vandenbogaerde op een 2-1 voorsprong. Met een 16-darter werd het 2-2 door Williams. In de beslissende leg wist Williams een 15-darter te produceren en pakte zo de set af van de Belg.

‘The Quiff’ begon goed aan zijn eigen set, met een 13-darter hield hij zijn eigen leg. In de tweede leg miste Vandenbogaerde twee darts op de dubbel, met een 16-darter plaatste Williams de break. Met een 56-finish brak de Belg terug, maar zag een leg later Williams de set pakken met de tweede 13-darter.

Vandenbogaerde begon de derde set met een 16-darter in zijn eigen leg. Met een 13-darter kwam Williams op gelijke hoogte. In de derde leg miste de Welshmen 3 darts voor de break. Met een hele knappe 140-finish pakte ‘Super Mario’ zijn eerste set en kwam zo terug tot 2-1 in sets.

Na de pauze begon Williams goed aan zijn eigen set door zijn eigen leg wederom in 13 darts te houden. Met een 17-darter kwam Vandenbogaerde op gelijke hoogte. In de derde leg miste de Belg een 81-finish op de bull voor de break, met een 125-finish hield Williams toch nog zijn eigen leg. Met een 16-darter maakte Vandenbogaerde er 2-2 van. In de beslissende leg miste Williams drie setdarts op tops, waardoor Vandenbogaerde met een 51-finish terug kwam tot 2-2 in sets.

Williams was niet onder de indruk en brak de Belg gelijk in de eerste leg van de vijfde set. Met een 18-darter verzilverde de Welshmen de break. Met een knappe 84-finish in 15 darts pakte Williams de set met 3-0 af en kwam zo 3-2 voor in sets.

In de zesde set gingen de eerste 2 legs met de darts mee. In de derde leg miste Williams 2 pijlen op de dubbel voor een 65-finish, met een belangrijke 66-finish plaatste Vandenbogaerde de break. Met een 64-finish in 15 darts pakte de Belg de set en zo gingen de heren pauzeren met een 3-3 tussenstand.

Na de pauze wist Williams wederom de Belg meteen te breaken, dit keer met een 88-finish. De break werd echter niet verzilverd, met een 14-darter van Vandenbogaerde werd het 1-1. Met een 82-finish plaatste de Welshmen de derde break op een rij. Met een 17-darter hield Williams zijn eigen leg en kwam zo 4-3 voor in sets.

Williams begon zijn eigen leg met een 17-darter. Met een hele knappe 101-finish in 15 darts plaatste Williams de break pakte via dubbel 10 zijn eigen set met 3-0 en kwam zo 1 set verwijderd van de finale van het BDO WK: 5-3.

In de eerste leg van de negende set miste Vandenbogaerde 4 darts op de dubbel, met het gooien van dubbel 9 brak Williams naar 1-0. In de tweede leg miste Williams 4 darts op de dubbel voor 2-0, met een 19-darter brak ‘Super Mario’ terug. Met een 81-finish in 12 darts hield Vandenbogaerde zijn eigen leg en pakte met een 16-darter de set; 5-4.

De tiende set mocht de Welshmen beginnen en deed dat fantastisch met een 120-finish voor een 1-0 voorsprong. Met een 67-finish hield Vandenbogaerde ook zijn eigen leg. Met een 70-finish in 15 darts kwam Williams op matchpoint. In de vierde leg miste de Belg 5 darts op de dubbel voor 2-2, via dubbel 8 plaatste Williams zich voor het eerst voor de BDO WK finale.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jim Williams: 90,98 / 43,40%
Mario Vandenbogaerde: 86,29 / 39,53%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Jim Williams nipt te sterk voor Vandenbogaerde en bereikt BDO WK finale