Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Jim Williams tourkaart én WK, Menzies wint toernooi

Waar op de Europese Challenge Tour de winnaar al duidelijk was voor het laatste toernooi gespeeld moest worden, bleek het veel spannender te worden in Engeland. Jim Williams werd uiteindelijk de gelukkige.

UK Challenge Tour 11

Op de zondag was de strijd om de titel nog in volle gang. De grote namen van de ranking waren al vroeg uitgeschakeld. Zo verloor Jim Williams al bij de laatste 32 van Andy Jenkins en moest Shaun McDonald zelfs al genoegen nemen met een rondje eerder.

James Richardson en Jason Hogg behaalde uiteindelijk de finale. De ervaren Richardson trefde niet de beste tegenstanders en kon vrij moeiteloos doorstromen naar de finale. De Engelsman verloor nooit meer dan drie legs in een wedstrijd. Daarentegen was het een verrassing om de Schot Jason Hogg in de finale te zien staan. Hogg behaalde de finale met goed spel door onder andere Andy Jenkins en Cameron Menzies te verslaan. In de finale bleek Richardson een maatje te groot voor Hogg.

Halve Finales:
Jason Hogg 5-3 Martin Thomas
James Richardson 5-2 Kevin Garcia

Finale:
James Richardson 5-1 Jason Hogg

UK Challenge Tour 12

Ook in het laatste toernooi kon Jim Williams geen goede resultaten boeken, hij verloor direct al in de eerste ronde. Zijn Challenge Tour titel moest beslist worden door de prestaties van een groep andere darters. Gelukkig voor Williams strandde geen van de kanshebbers om de Welshman over te nemen in de ranking in de halve finales.

Cameron Menzies won met een sterk gemiddelde in de finale dan eindelijk weer een Challenge Tour. Hij werd de twaalfde Challenge Tour winnaar in twaalf toernooien.

Halve Finales:
Cameron Menzies 5-3 Nick Fullwell
Derek Coulson 5-2 Richie Burnett

Finale:
Cameron Menzies 5-0 Derek Coulson

Order of Merit

Jim Williams uit Wales mag zich de winnaar noemen van de UK Challenge Tour 21. De Welshman wint en tourkaart en kwalificeert zich voor het PDC WK en de Grand Slam. Geen enkele darter op de UK Challenge Tour won meer dan één toernooi, zo ook Jim Williams die twee finales behaalde waarvan hij er één wist te winnen.

Opvallend is het lage aantal Engelsmannen in de top tien. Alleen Smith-Neale en Robinson vertegenwoordigen Engeland, terwijl de rest van de top tien uit Schotland, Wales en Noord-Ierland afkomstig is. Daniel Lauby eindigde als beste non-UK speler op plek 23.

  1. Jim Williams 3950
  2. Shaun McDonald 3850
  3. Martin Thomas 3800
  4. Darren Beveridge 3400
  5. Adam Smith-Neale 3350
  6. Nathan Rafferty 3200
  7. Cameron Menzies 3150
  8. Reece Robinson 3100
  9. Jamie Clark 3000
  10. Jim McEwan 2700

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *