Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jim Williams

Jim Williams verrassende nieuwe winnaar in Barnsley

Op een dag vol verrassingen is Jim Williams er met de titel vandoor gegaan in Barnsley. In de finale werd er met 8-6 gewonnen van ‘Rapid’ Ricky Evans. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Zondag werd er gestart met het zesde vloertoernooi van het jaar. In vergelijking met zaterdag waren Michael van Gerwen en Jamie Clark de afwezigen. Ze werden vervangen door Matthew Edgar en Pete Burgoyne. Dit betekende dat Peter Wright de nummer één geplaatste speler was. Dit bracht hem geen geluk, hij verloor in de eerste ronde met een gemiddelde van slechts 81 met 6-2 van Steve West. Ook Dave Chisnall, Vincent van der Voort, Dimitri van den Bergh, Gary Anderson, Stephen Bunting en Krzysztof Ratajski eindigden het weekend in mineur door in de eerste ronde te verliezen.

Mario Vandenbogaerde, Josh Rock, Martin Schindler, Cameron Menzies, Scott Williams en Jim Williams kenden wel een succesvolle dag. Allemaal bereikten ze de laatste 16. Dit deden Ian White en Ricky Evans ook, na een lange tijd zonder goede resultaten op de vloer. Dit lukte de winnaar van zaterdag niet, Damon Heta verloor in de bordfinale met 6-4 van Callan Rydz. De hoogst geplaatste overgebleven speler was Michael Smith, maar hem lukte het niet om de finale te bereiken. In de kwartfinales was Jim Williams met 6-3 te sterk voor ‘Bully Boy’.

Uiteindelijk werd het een finale met twee verrassende namen, Jim Williams en Ricky Evans. Williams bereikte zijn allereerste grote finale bij de PDC door te winnen van Peter Hudson (6-0), Kevin Burness (6-3), Andrew Gilding (6-5), Scott Williams (6-5), Michael Smith (6-3) en Martin Schindler (7-5). Evans bereikte zijn derde finale op de vloer. Dit deed hij na overwinningen op Chris Dobey (6-5), John O’Shea (6-4), Jason Lowe (6-4), Mensur Suljovic (6-5), Gabriel Clemens (6-3) en Danny Noppert (7-4).

Finale

De finale werd begonnen door Ricky Evans. Beide heren wisten hun eerste eigen leg eenvoudig te houden. In de derde leg wist Jim Williams in 18 darts te breaken, nadat Evans twee pijlen op de dubbel miste. Williams verzilverde deze leg ook, dit deed hij in 14 darts voor 3-1. Evans maakte deze achterstand snel ongedaan, want met finishes van 86 en 60 stond het na 6 legs alweer 3-3. Evans kon vervolgens zijn eigen leg niet houden, waarna Williams met een 16-darter gelijk weer brak. Tot 6-5 gingen de legs met de darts mee. In de twaalfde leg gooide ‘Rapid’ een geweldige 128-finish en brak daarmee terug naar 6-6. Evans begon leg 13, maar zag Williams met een 12-darter meteen weer breaken. Kon Williams het afmaken in zijn eigen leg? Het leek er wel op, maar miste 7 matchdarts. Evans kon hier niet van profiteren, ook hij miste meerdere pijlen op de dubbel voor 7-7. Uiteindelijk was het toch ‘The Quiff’ die via dubbel één zijn allereerste Players Championship op zijn naam schrijft. Wat een prestatie!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jim Williams: 89,92 / 38%
Ricky Evans: 85,79 / 27%

Nederlanders

Danny Noppert werd de beste Nederlander van de dag. Hij behaalde de halve finales waarin hij o.a. een 9-darter gooide. Uiteindelijk was dit niet genoeg om de finale te behalen, Ricky Evans versloeg hem met 7-4. Ook Martijn Kleermaker won zijn allereerste wedstrijden van de Players Championships van dit jaar. Na 5 keer in de eerste ronde te verliezen wist ‘The Dutch Giant’ tijdens het zesde toernooi de laatste 16 te bereiken. De laatste 32 was het eindstation voor Geert Nentjes en Dirk van Duijvenbode.

Uitslagen

Kwartfinales
Martin Schindler 6-1 Josh Rock
Jim Williams 6-3 Michael Smith
Danny Noppert 6-4 Ian White
Ricky Evans 6-3 Gabriel Clemens

Halve finales
Jim Williams 7-5 Martin Schindler
Ricky Evans 7-4 Danny Noppert

Finale
Jim Williams 8-6 Ricky Evans

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *