Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jim Williams

Jim Williams zonder moeite naar finale World Trophy

Wie zal Richard Veenstra vergezellen in de finale? Is het Jim Williams of dan toch de verrassing Mark McGrath?

Jim Williams haalde zijn halve-finale door Joe Chaney (6-5), Scott Taylor (5-4) en Wes Newton (5-1) te verslaan. De Engelse Nieuw-Zeeuw Mark McGrath haalde zijn halve-finale door Chris Landman (5-3), Martijn Kleermaker (5-0) en Wesley Harms (6-5) te verslaan. De vraag is: kan McGrath ook van niet-Nederlanders winnen?

Mark McGrath mocht aan de wedstrijd beginnen, maar dit nam niet weg dat Jim Williams de beste darter in het begin van de wedstrijd was. Hij wist de man uit Nieuw-Zeeland direct te breaken (1-0) en vervolgens de navolgende vier(!) legs te pakken. Een enorme voorsprong voor de Engelsman (5-0), die simpelweg beter stond te scoren dan McGrath en daardoor meer kansen op de dubbels kreeg.

Via dubbel 16 wist Mark McGrath dan nog wel een legje af te snoepen van Williams (5-1), maar hij kon zijn break niet verzilveren. Hij verloor zijn eigen leg en moest toezien hoe Jim Williams met ‘matchpoint’ pauze kon gaan nemen (6-1).

Na de pauze begon McGrath op te bloeien. In een prachtige leg van beide darters wist McGrath Williams te breaken via een 84-finish (6-2). Maar Jim Williams bleek toch de betere te zijn. Via dubbel 5 eindigde hij de wedstrijd (7-2). Jim Williams mag in de finale aantreden tegenover Richard Veenstra.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *