Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jimmy Hendriks

Jimmy Hendriks: ‘Ik ben goed genoeg voor de Pro Tour, voor een langere periode’

Jimmy Hendriks pakte afgelopen week zijn tourkaart terug, nadat hij in 2017 en 2018 ook al een tourkaart in bezit had. Darts Actueel sprak met ‘The Captain’ over zijn ervaringen op Q-School, terug zijn op de tour en zijn doelen voor de aankomende twee jaar.

Jimmy Hendriks is na drie jaar afwezigheid weer terug op het PDC-circuit met de beste 128 spelers van de wereld. Hendriks is vooral opgelucht na een hectische week in Niedernhausen: “Het voel wel als een opluchting, het is in principe wel iets waar je de hele tijd mee bezig bent en naar toe hebt gewerkt. Uiteindelijk telt maar één ding en dat is dat je een tourkaart binnensleept. Als het linksom of rechtsom is, het belangrijkste is dat je hem hebt.”

Hendriks is de laatste jaren vooral actief geweest bij de PDC en erg weinig WDF-toernooien gespeeld. Hij vindt dan ook dat hij een speler is die goed genoeg is voor de PDC: “Ik vind zelf wel dat ik goed genoeg ben om op de Pro Tour thuis te horen, zeker voor een langere periode. Ik heb bewust geen WDF gegooid, omdat ik dat al jarenlang heb meegemaakt en dat is niet meer mijn ding. Ik wil gewoon bij de beste 128 spelers van de wereld zitten en laten zien wat ik kan. Ik denk dat ik dat ook in huis heb als ik doe wat ik kan.”

Hendriks kende een spannende Final Stage, op dag één en dag drie kwam hij niet in de punten. Gelukkig voor hem behaalde hij op de overige twee dagen tweemaal de kwartfinales, wat genoeg was voor een tourkaart: “Op de eerste dag kwam ik 4-0 voor, maar daarna gooide de tegenstander erg goed en won nog met 6-4. Toch geef je een 4-0 voorsprong uithanden en dan baal je natuurlijk als een stekker. Ik had wel in het achterhoofd dat ik bij mijn eerste keer toen ik een tourkaart haalde ook een slechte start had de eerste twee dagen. Op de tweede dag kwam het geloof terug. Ik stond die dag twee keer 5-4 achter, maar win beide partijen nog met twee goede laatste legs. Na de wedstrijd tegen Damian Mol op dag vier wist ik dat ik het 100% had gehaald en toen viel alles wat je daarvoor had gedaan van je af. Dat werkt of je wint de hele dag of het valt niet meer. Alle emoties komen ook los, je hebt er zoveel voor getraind en zolang naar toegewerkt.”

Hendriks heeft ook al een aantal doelen gesteld voor de aankomende twee jaar, hij wil zich zo snel mogelijk richting de top 64 werken. “Ik wil zo snel mogelijk de top 64 in. Als je je goed genoeg speelt plaats je je ook wel voor een aantal Euro Tours. Als je goed speelt op de vloer haal je de Players Championship Finals en het WK ook. Het is eigenlijk één pakket. Mijn doel is om een Pro Tour te winnen. Dat is super moeilijk, maar je speelt wel om te winnen. Dat zou ook een doel voor later kunnen zijn. Kun je jezelf in een positie spelen om gewend te raken om kwartfinales en halve finales op de vloer te halen, dan gaat het balletje rollen natuurlijk.”

Bekijk hieronder het complete interview met de 27-jarige Nederlander.

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Jimmy Hendriks: ‘Ik ben goed genoeg voor de Pro Tour, voor een langere periode’