Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jimmy Hendriks

Jimmy Hendriks wint bij PDC WK-debuut

Jimmy Hendriks is door naar de tweede ronde van het PDC WK. In een matige wedstrijd wist hij met 3-1 in sets Jamie Hughes te verslaan. Lees hier meer.

Hendriks geeft openingsset weg

In de tweede partij van de avond was het de Nederlander die de partij mocht beginnen. Na wat gemiste dubbels hield Hendriks in 20 darts zijn eigen leg. In de tweede leg werd er in totaal 15 pijlen op de dubbel gemist. Uiteindelijk was het Hendriks die via dubbel 4 op een 2-0 voorsprong. Toch kon hij de set niet naar zich toe trekken. In leg 3 werden er 2 setdarts gemist en leg 4 en 5 werd er één setdart gemist. Hierdoor kon de Engelsman met twee 16-darters en een 20-darter toch op een 1-0 voorsprong in sets komen.

Hendriks trekt wedstrijd gelijk

Net als in de eerste set begon Hendriks weer beter dan Hughes, met legs in 16 en 19 pijlen. In de derde leg hield Hughes nu wel zijn eigen leg, 23 pijlen waren hiervoor genoeg. Een leg later bleef de Nederlander nu wél koel in zijn eigen leg. Hendriks begon zijn eigen leg met 134 en 140 en trok de set met een mooie 72-finish naar zich toe.

Hendriks verslaat Hughes

Na de laatste pauze schoot Hughes uit de startblokken, met een 180’er en twee 140’ers stond hij na 9 pijlen op 42. Na wederom wat gemiste dubbels wist de Engelsman met een 16-darter te breaken. Lang kon hij niet genieten van de break, Hendriks brak een leg later meteen terug in 14 darts. Dit vervolgde hij met een 16-darter in zijn eigen leg en had zo de voorsprong terug in handen. Hughes hield zijn eigen leg in 13 darts, waardoor er weer een vijfde leg aan te pas moest komen. Nadat ‘The Captian’ drie setdarts miste, kreeg Hughes 108 niet van het bord voor de set. Hendriks mocht terug komen en hield via dubbel 4 zijn eigen set en kwam zo op een 2-1 voorsprong in sets.

In de vierde set gingen de eerste twee legs met de darts mee. In de derde leg plaatste Hendriks een belangrijke break, met een 108-finish (T4-D20-D20) brak hij Hughes en mocht nu zelf beginnen om de partij naar zich toe te trekken. Nadat Hughes in de vierde leg twee pijlen op tops liet liggen voor de rebreak, verzekerde de Nederlander zich via dubbel 8 voor zijn eerste overwinning op het PDC WK. In de tweede ronde wacht Brendan Dolan.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jimmy Hendriks: 78,33 / 29,7%
Jamie Hughes: 79,78 / 18,9%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *