Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jimmy van Schie - Dutch Open 2024

Jimmy van Schie is klaar voor Champions Week: ‘Ik wil minstens de zaterdag halen’

Jimmy van Schie is één van de twee Nederlanders die aankomende week gaat strijden om de eindzege in MODUS Super Series 7. Darts Actueel sprak Van Schie over zijn gewonnen week en blikte vooruit op Champions Week.

“Ik heb er natuurlijk super veel zin in natuurlijk. Mijn niveau is erg goed momenteel, dus ik ben er klaar voor om daar te presteren.” Jimmy van Schie laat er geen gras over groeien; hij is klaar voor zijn allereerste Champions Week in de MODUS Super Series en is vastbesloten om er alles uit te halen.

‘Het moest zo zijn’

Van Schie kwalificeerde zich door op zaterdag 7 april de zesde week van de MODUS Super Series 7 te winnen. Makkelijk ging het zeker niet. Hij plaatste zich voor de finaleavond door vrijdag nipt als tweede te eindigen, achter goede vriend Damian Mol. Op de zaterdag begon Van Schie stroef met een nederlaag, maar herpakte zich goed door in zijn tweede groepswedstrijd met een gemiddelde van 100 met 4-2 te winnen.

Uiteindelijk kwam er een 9-dart-shootout aan te pas om te bepalen welke twee spelers door zouden gaan naar de halve finales. Van Schie blikt terug: “Eigenlijk was het best wel raar, want ik had best wel veel zelfvertrouwen. Ik dacht bij mezelf: ‘Het zal vast weer eindigen in een 4-3 (tussen Pilgrim en Parry red.), net als de hele week al het geval was, waardoor ik net niet doorga’. Gelukkig kreeg ik nog een kans met de 9-dart-shootout. Toen Pilgrim die 180 gooide, gooide ik 140 en wist ik dat ik al door was.”

“Doordat Pilgrim in zijn laatste beurt geen triples meer raakte, werd ik eerste in de poule en mocht ik in de halve finales spelen tegen Martin Adams. Dat vond ik helemaal al een beloning om tegen een legende te mogen spelen en die pakte ik dan ook met 4-0. Op dat moment wist ik al: dit kan niet meer misgaan, het moet zo zijn.” Het gebeurde uiteindelijk ook, Van Schie versloeg favoriet Tom Sykes met 4-2 in de finale en greep daarmee zijn allereerste Weekly Title en een startbewijs voor Champions Week.

Kriebels

Elke zaterdagavond van de MODUS Super Series wordt gespeeld met publiek in de zaal. Voor Van Schie was het een tijd geleden dat hij op een podium had gestaan met publiek. Hij omarmde de aanwezigheid van het publiek, dat verrassend genoeg de hele avond de kant van de Nederlander koos.

“Ik vond het zo mooi. De vorige keer, tijdens het Roemenië Open, herinner ik me nog goed hoe zenuwachtig ik was voor mijn eerste wedstrijd op het podium. De laatste keer dat ik op een podium speelde was namelijk tijdens het EK of de Zuiderduin Masters jaren geleden.”

Die kriebels had ik al lang niet meer gevoeld, maar in de halve finales in Roemenië kwamen die kriebels weer terug. Dat was zo mooi, ik won die partij en toen voelde ik me direct onoverwinnelijk. Dat gevoel heb ik nu elke keer dat ik een podium op ga. Dat gevoel wil ik nu graag meebrengen naar Champions Week”, aldus een zelfverzekerde Van Schie.

Tekst gaat door onder de tweet.

Champions Night

Van Schie zal donderdagavond pas beginnen aan Champions Week. Hij neemt het in groep B op tegen vier andere spelers; Cameron Crabtree, Darius Labanauskas en de nummers 2 en 3 van Groep A. Na de gespeelde wedstrijden op donderdag- en vrijdagavond plaatst de top 3 van groep B zich voor Champions Night op de zaterdagavond. Bradly Roes is de andere Nederlander die zal deelnemen aan Champions Week. Hij neemt het in Groep C (donderdag- en vrijdagmiddag) op tegen Neil Duff, Reece Robinson en de nummers 4 t/m 6 van Groep A. Hierbij plaats slechts de top twee zich voor Champions Night.

Tegenover Darts Actueel liet Van Schie weten dat de zaterdagavond ook het doel is wat hij minstens wil gaan halen; “De zaterdag halen is het eerste doel. Dat was ook mijn doel toen ik de week won en mijn doel werd steeds verplaatst naar iets beters en dat gaan we nu weer proberen.”

Check het complete interview hieronder.

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Jimmy van Schie is klaar voor Champions Week: ‘Ik wil minstens de zaterdag halen’