Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Jimmy van Schie - Zwaantje Masters 2023

Jimmy van Schie vastberaden: ‘Dan moet ik mij maar bewijzen via de qualifiers’

Jimmy van Schie is zelfverzekerd om zich te bewijzen op de aankomende European Qualifier Tour van ADC Europe in Ooltgensplaat. Darts Actueel sprak met de Nederlander.

In zijn jeugdjaren gold Jimmy van Schie al als een van de grootste talenten in Nederland. Desondanks verdween hij lange tijd uit de dartswereld, maar nu is hij weer volledig terug en stelt hij zich enkele ambitieuze doelen.

MODUS Super Series

Voor de MODUS Super Series werd de 29-jarige Nederlander tot nu toe nog niet uitgenodigd, ondanks dat hij recent de finale bereikte het van NK Darts en de laatste 16 van een Challenge Tour-toernooi bereikte. Van Schie is vastberaden om zich op de kwalificatietoernooien te bewijzen en zo zich wel te kwalificeren.

“Ik ben aan een goed jaar bezig, dus het was wel verrassend dat ik geen uitnodiging kreeg. Ik ben blij voor alle spelers die wel zijn uitgenodigd, maar het is natuurlijk wel jammer. Dan zal ik mij nu maar moeten bewijzen op de kwalificatietoernooien.”

“Ik zou het heel erg leuk vinden om daar te mogen spelen. Ik zie spelers uitgenodigd worden en helaas mijzelf niet, dus ik weet niet waar het aan ligt en op basis waarvan ze spelers uitnodigen. Ik zal mij dus moeten kwalificeren en dat ga ik proberen te doen.”

Toekomstplannen

De toekomst voor de inwoner uit Breda ligt bij de PDC. In de afgelopen twee jaar heeft Van Schie geprobeerd om via Q-School een tourkaart te bemachtigen, maar zonder succes, waardoor hij deelnam aan de Challenge Tour. Tegenover Darts Actueel-verslaggever Mike Hooiveld onthulde Van Schie dat hij een meerjarenplan in gedachten heeft.

“Mijn plan is om de aankomende 3 tot 5 jaar volledig op het darten te focussen, zoveel mogelijk toernooien gooien en ervaring opdoen. Hopelijk haal ik Q-School dan een keer of dat ik via de Challenge Tour Ranking mijn tourkaart kan bemachtigen.”

Bovendien heeft Van Schie ook de intentie om deel te nemen aan het WDF-circuit, niet met een specifiek doel, maar vooral om wedstrijdritme op te doen. “Ik ga volgend jaar ook weer WDF gooien, dat is alweer een lange tijd geleden dat ik dat heb gedaan. Hoe meer wedstrijdritme, hoe beter. Ik pak alles aan.”

Bekijk hieronder het complete interview.

Image courtesy of FOTO: Wouter Bijnen / Zwaantje Masters
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Jimmy van Schie vastberaden: ‘Dan moet ik mij maar bewijzen via de qualifiers’