Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jitse van der Wal

Jitse van der Wal: ‘Ik was zo immens blij dat ik een Challenge Tour won, dat had ik echt niet verwacht’

In deze bizarre tijden met het coronavirus zal er de aankomende tijd geen live darts zijn bij de PDC. In de komende weken zal daarom Darts Actueel meerdere Achter de Okkie Podcasts gaan opnemen met verschillende spelers. In de derde aflevering van ‘Corona Tapes’ spreken we de Friese Challenge Tour winnaar, Jitse van der Wal. Lees hier meer.

De redacteurs van Darts Actueel, Mike Hooiveld en Pim Huberts, spreken met de 21-jarige speler uit het Friese Metslawier. Van der Wal is in deze onvoorspelbare tijden bezig met trainen, maar ook met sporten om fitter te worden. “Ik ben elke dag bezig met sporten om fitter te worden, ik merk wel dat dat erg belangrijk is bij de PDC.”

Jitse van der Wal kijkt terug om zijn allereerste Q-School, waar hij geen tourkaart pakte maar wel enorm veel ervaring heeft opgedaan. Op dag 4 gebeurde er wat opmerkelijks in de tweede partij van de Fries, hij verloor de partij door een fout die hij had gemaakt.

Ook wordt er teruggeblikt op de eerste 4 Challenge Tours van het jaar in Wigan, waar Van der Wal het laatste toernooi wist te winnen. Dit betekende ook dat de Fries zich kon voorbereiden op een aantal Players Championships als een aantal tourkaarthouders zich zouden afmelden, en dat gebeurde.

De Challenge Tour ging over het algemeen best goed voor Van der Wal, maar de eerste 4 Development Tours van 2020 waren wat minder. “Ik was zoekende naar een nieuwe set-up in dat weekend. Dit was ook al zo tijdens het eerste Challenge Tour weekend, maar pijlen waar ik de Challenge Tour mee won gingen kapot. Sindsdien kan ik die pijlen nergens meer krijgen.”

Ook Van der Wal had een leuk verhaal voor de vaste rubriek ‘Mooie Verhalen’. Van der Wal speelde in 2019 veel BDO-toernooien, waaronder in Roemenië. Van der Wal had een bed & breakfast gereserveerd in Roemenië, en had een bevestiging gekregen dat hij later op de avond nog kon inchecken. Toen Van der Wal bij het bed & breakfast aankwam was het gesloten en stond Fries daar midden in nacht. Hoe dit eindigde, kunt u hieronder terug luisteren!

Ten slotte worden de doelen voor 2020 nog besproken, waaronder een eventueel WK, Players Championship Finals en UK Open. Beluister hieronder de podcast via Spotify of Youtube!

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Jitse van der Wal: ‘Ik was zo immens blij dat ik een Challenge Tour won, dat had ik echt niet verwacht’