Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jitse van der Wal

Jitse van der Wal verslaat opnieuw Arjan Konterman

Arjan Konterman is er niet in geslaagd om revanche te nemen op Jitse van der Wal, na zijn verloren Challenge Tour finale eerder dit jaar. Opnieuw was de Fries scorend enorm sterk. Lees hier meer.

Jitse van der Wal won de bull en mocht de partij beginnen. Beide heren begonnen scorend erg sterk, maar was het Van der Wal die in 18 darts zijn eigen leg hield. In de tweede leg werden meteen drie maximale scores gegooid. Van der Wal produceerde er twee en brak met een 60-finish in 11 darts naar een 2-0 voorsprong. De set werd via dubbel 8 binnengesleept.  

Konterman begon vervolgens erg slecht aan zijn eigen set, hij gooide in zijn eerste twee beurten geen triple waardoor Van der Wal met een 81-finish meteen brak. Een matige leg volgde vervolgens, maar Van der Wal wist de break toch te verzilveren. In de derde leg noteerde Konterman zijn eerste leg, met een 68-finish kwam hij terug tot 2-1. In de vierde leg miste beide heren erg veel dubbels, maar was het Van der Wal die via dubbel twee toch op een 2-0 voorsprong in sets kwam.

De Fries kwam uitstekend uit de pauze, met scores van 100-140-100 en een geweldige 161-finish kwam hij op een 1-0 voorsprong in set 3. Van der Wal begon de tweede leg met zijn vierde 180’er en brak in 15 darts naar 2-0. Toch kreeg Van der Wal het niet voor elkaar om de break te verzilveren en daarmee de wedstrijd te winnen. In de derde leg miste hij 9 matchdarts, waardoor Konterman via dubbel 3 terug brak. Konterman verzilverde de break met zijn beste leg van de partij, een 13-darter voor 2-2. Er moest een beslissende leg aan te pas komen in set 3. Het werd een goede leg van beide heren, maar het was toch Konterman die met een 100-finish de set afpakte.

Beide heren begonnen vervolgens slordig aan set 4, Konterman miste drie pijlen op tops om zijn eigen leg te houden. Van der Wal stapte meteen in en brak via dubbel 10 naar 1-0. Beide heren gooiden een 180’er in de tweede leg, maar uiteindelijk was het Van der Wal die de break verzilverde en opnieuw op matchpoint kwam. Dit keer speelde hij het wel uit, in 18 darts verzekerde Van der Wal zich voor een plaats in de halve finales. Hij verslaat Arjan Konterman met 3-1 (3-0,3-1,2-3,3-0) in sets.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jitse van der Wal: 86,5 / 35%
Arjan Konterman: 82,2 / 21%

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *