Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Joe Cullen

Joe Cullen bereikt opnieuw halve finales EK

Afgelopen middag werden de kwartfinales van het European Championship afgewerkt in Salzburg. In de laatste kwartfinale heeft Joe Cullen zich geplaatst voor de halve finales. De thuisfavoriet Mensur Suljovic werd verslagen. Lees hier meer.

Goede start voor beide heren

Joe Cullen mocht de laatste kwartfinale beginnen en deed dat met een 180’er en een 104-finish in de eerste leg. In de tweede leg plaatste Cullen de eerste break van de wedstrijd door 57 uit te gooien. De break werd verzilverd via dubbel twee en zo stond het al snel 3-0. In de vierde leg kwam Suljovic op het scorebord, hij gooide 56 uit. In de laatste leg voor de pauze produceerde de Oostenrijk een 12-darter door 104 uit te gooien en brak zo terug naar 3-2.

Gelijke stand in tweede pauze

Na de eerste pauze maakte Mensur Suljovic er 3-3 van met een 64-finish, nadat Cullen twee pijlen op de dubbel miste. Een leg later kwam Cullen toch opnieuw op voorsprong, met een 17-darter werd het 4-3. Suljovic gooide een 69-finish uit in zijn leg en bracht de stand op 4-4. In leg 9 miste opnieuw twee pijlen op de dubbel. Opnieuw wist ‘The Gentle’ te profiteren, met een 96-finish brak hij naar 5-4 en pakte zo de eerste voorsprong. Toch wist Suljovic de break niet te verzilveren, Cullen brak met een knappe 82-finish in 14 darts terug naar 5-5.

Sterk einde van Cullen

Na de pauze plaatste Suljovic opnieuw een break, dit deed hij met een 14-darter. Toch wist Cullen gelijk weer terug te breaken, dit deed hij in 13 darts. Hij vervolgde dit met een 68-finish en had daarmee de voorsprong terug; 7-6. In de leg van de Oostenrijker begon Cullen met twee maximale scores en brak in 11 darts naar 8-6. Deze break kreeg ‘The Rockstar’ niet verzilverd, Suljovic brak via dubbel 16 terug naar 8-7. Cullen bleef erg koel in de leg die daarop volgde, met een 14-darter werd er voor de derde keer op rij gebroken. Cullen kwam hiermee wel op matchpoint; 9-7. Een gelijkwaardige leg kreeg Cullen de eerste matchdarts. Via dubbel 8 plaatste Cullen zich net als in 2018 voor de halve finales van het EK!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Joe Cullen: 95,39 / 34,48%
Mensur Suljovic: 90,11 / 58,33%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *