Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Joe Cullen vs Jonny Clayton

Joe Cullen bereikt Premier League finale bij debuut

Joe Cullen heeft de finale van de Premier League bereikt. In de eerste halve finale was de Engelsman met duidelijke cijfers te sterk voor de regerend kampioen Jonny Clayton, het werd 10-4. Lees hier meer.

Cullen straft alles af in beginfase

Jonny Clayton mocht de eerste halve finale van de Premier League beginnen, maar het was Joe Cullen die de eerste leg pakte. Clayton miste een 78-finish, waarna Cullen via dubbel 3 de break plaatste. Cullen wist met een 180’er en een 101-finish in 12 darts zijn eigen leg te houden voor 2-0. Clayton bleef problemen houden in zijn eigen leg, dit keer miste hij drie pijlen op de dubbel. Opnieuw profiteerde de Engelsman, via dubbel 4 kwam er al snel een tweede break. Ook deze break werd verzilverd, waardoor er een 4-0 voorsprong op het scorebord stond voor ‘The Rockstar’.

Clayton kon Cullen maar niet bij houden qua scores. Na 12 darts stond Clayton nog op 201, terwijl Cullen na 12 darts op dubbel 10 stond. Die dubbel 10 werd met één pijl uitgegooid voor een 13-darter en de derde break. In leg 6 produceerde Cullen zijn vierde maximale score en kwam zo via dubbel 16 op 6-0, ja u leest het goed; 6-0!

In leg 7 kwam Clayton dan toch op het scorebord, met een 74-finish hield hij zijn eigen leg. Dit gevoel nam hij mee naar leg 8, via dubbel twee plaatste hij de break en werd het 6-2. Toch kon de Welshmen de break niet verzilveren, Cullen produceerde 6 perfecte pijlen en brak via dubbel 8 meteen terug naar 7-2. In de laatste leg voor de pauze miste Clayton een 164-finish op de bull, waarna Cullen met een 65-finish met een 8-2 voorsprong ging pauzeren.

Cullen maakt het zakelijk af

Na een korte pauze begon Clayton aan leg 11 en hield de leg door 64 uit te gooien, terwijl Cullen stond te wachten op tops. Cullen wist zijn eigen leg ook te houden, met een 14-darter kwam hij op matchpoint; 9-3. In leg 13 produceerde Cullen wederom een 180’er, maar kon de matchdart er niet in krijgen. Cullen kreeg 4 pijlen om naar de finale te gaan, maar werden allemaal gemist. Hierdoor bleef Clayton nog in de wedstrijd, in 16 darts kwam hij terug tot 9-4. Daar bleef het bij voor de regerend kampioen, want met een 13-darter verzekerde ‘The Rockstar’ zich voor de finale voor de Premier League in zijn debuutjaar!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Joe Cullen: 100,76 / 43,5%
Jonny Clayton: 93,59 / 28,6%

Image courtesy of FOTO: Steven Paston (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *