Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Joe Cullen

Joe Cullen blijft winnen: PC3 wordt gewonnen

Joe Cullen heeft zaterdagavond zijn tweede PDC-titel gewonnen van 2022. In Wigan schreef ‘The Rockstar’ Players Championship 3 op zijn naam door Damon Heta in de finale te verslaan.

Hoe verging de dag?

Na twee Euro Tour kwalificatietoernooien begon zaterdag het grote werk voor de 123 tourkaarthouders en 5 Challenge Tour spelers. De eerste ronde werd meteen een bloedbad van uitschakelingen van geplaatste spelers. Gerwyn Price (6-5 verloren van Keegan Brown), Luke Humphries (6-4 verloren van Mario Vandenbogaerde), Michael Smith (6-2 verloren van Joe Murnan), Jonny Clayton (6-5 verloren van Tony Martinez), Krzysztof Ratajski (6-5 verloren van Jim McEwan) en Rob Cross (6-1 verloren van George Killington) konden na één wedstrijd weer terugkeren naar hun hotelkamer. Dit was de kans voor Peter Wright, om met een titel de nieuwe nummer één van de wereld te worden. Dit verliep heel anders, Max Hopp versloeg hem met 6-4 in de tweede ronde.

Welke spelers wisten dan te profiteren van de uitschakelingen van de geplaatste spelers? Dit waren Steve West, Joe Murnan, Keane Barry, Connor Scutt, Scott Williams en Lewy Williams. Allemaal wisten ze de laatste 16 te bereiken. Murnan en Barry verloren in de kwartfinales, terwijl de nieuwe tourkaarthouder Connor Scutt zijn allereerste halve finale behaalde op de tour.

Uiteindelijk bleven Damon Heta en Joe Cullen over in de finale. Heta was onverslaanbaar op weg naar de finale. Josh Rock (6-4), Matt Campbell (6-4), Stephen Bunting (6-4), Alan Soutar (6-2), Joe Murnan (6-3) en Michael van Gerwen (7-4) konden de Australiër niet verslaan. Cullen kende qua niveau geen geweldige dag, maar haalde wel de finale. Cullen was te sterk voor Florian Hempel (6-2), Gordon Mathers (6-1), Vincent van der Voort (6-2), Daryl Gurney (6-4), Jose de Sousa (6-5) en Connor Scutt (7-5).

Finale

Het was Damon Heta die de bull won en de finale mocht beginnen. Heta kreeg in de eerste leg meteen pijlen op de dubbel, maar werden allebei gemist. Cullen profiteerde gelijk en brak met een 109-finish. Met een 92-finish wist Cullen de break vervolgens ook te verzilveren. Vervolgens gingen er twee legs met de darts mee. In de vijfde leg brak Cullen opnieuw en breidde zijn voorsprong uit naar 5-1. Toch gaf ‘The Heat’ niet op. Met twee 15-darters en een 17-darter kwam Heta helemaal terug tot 5-4. In de tiende leg miste Heta 3 pijlen om er 5-5 van te maken, Cullen bleef koel en hield in 18 darts toch nog zijn eigen leg. Een leg later brak ‘The Rockstar’ wederom, met een 115-finish kwam hij op matchpoint. In leg 12 maakte de Engelsman het meteen af, in 14 darts pakt hij zijn tweede titel van het jaar!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Joe Cullen: 95,35 / 53%
Damon Heta: 99,37 / 31%

Nederlanders

De Nederlanders kenden een redelijke dag in Wigan. Michael van Gerwen werd de beste Nederlander van de dag door de halve finale te behalen, waar hij werd verslagen door Damon Heta. Bij de laatste 32 werd Raymond van Barneveld met 6-3 verslagen door ‘Mighty Mike’. Niels Zonneveld kende ook een sterke dag met een kwartfinale plaats, na een o.a. een overwinning op Dave Chisnall. Kevin Doets, Raymond van Barneveld, Maik Kuivenhoven en Vincent van der Voort verloren in hun bordfinale (laatste 32).

Uitslagen

Kwartfinales
Michael van Gerwen 6-4 James Wade
Damon Heta 6-3 Joe Murnan
Connor Scutt 6-5 Keane Barry
Joe Cullen 6-5 Jose de Sousa

Halve finales
Damon Heta 7-4 Michael van Gerwen
Joe Cullen 7-5 Connor Scutt

Finale
Joe Cullen 8-4 Damon Heta

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *