Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Joe Cullen houdt Jeff Smith van zich af en plaatst zich voor halve finales

Martijn Kleermaker kreeg vanavond de kans om zich bij Jelle Klaasen in de halve finales te voegen. Hij kreeg met Joe Cullen, Chris Dobey en Jeff Smith echter drie lastige tegenstanders.

‘The Dutch Giant’ won een paar weken geleden knap zijn groep, maar wilde hij nog een ronde verder gooien moest het nog wel omhoog. Tegen Joe Cullen om te beginnen. De Nederlander speelde hier zeker niet slecht, maar missers op de dubbels op belangrijke momenten kostten hem de wedstrijd. Cullen won met 6-3. Jeff Smith en de jarige Chris Dobey openden hun avond tegen elkaar. Dobey leek op voorhand de favoriet voor de groepswinst, maar na één wedstrijd leek al duidelijk dat dat hem niet ging worden. Smith denderde over hem heen en won met 6-1, inclusief een 124-finish.

Kleermaker moest zich dus snel proberen te herstellen en leek dit ook te gaan doen. Hij kwam met 5-4 voor tegen Smith en kreeg maar liefst zeven matchdarts. Doordat deze allemaal werden gemist kwam er toch nog een laatste leg. Smith gooide hierin een 13-darter en zo won de Canadees. In het duel tussen de Engelsen kwam Dobey met 4-2 voor te staan. Cullen draaide dit echter om en met onder andere een 136-finish kwam hij 5-4 voor. Door een 13-darter van Dobey kwam ook hier een beslissende leg. Cullen was hierin de sterkste. Door de twee overwinningen van Cullen en Smith mochten zij zo in een onderling duel uit gaan maken wie de groep zou winnen.

Eerst stond er nog wel de wedstrijd tussen Dobey en Kleermaker op het programma. Kleermaker kwam snel 2-0 voor, maar Dobey draaide dit met behulp van een 12-darter om naar 3-2 in zijn voordeel. Met een 14-darter deed Kleermaker weer wat terug, maar daarna was het woord weer aan Dobey. ‘Hollywood’ won de laatste drie legs en werd zo derde in de groep.

Smith mocht aan de beslissende wedstrijd beginnen, maar Cullen brak de Canadees meteen met een 18-darter. Dit bleek ook meteen de beslissende leg te zijn geweest. Alle andere legs werden gewonnen de degene die de leg begon, waardoor Cullen de wedstrijd met 6-4 won. ‘Rockstar’ won zo de groep en voegt zich bij Rob Cross in de tweede halve finale.

Joe Cullen 6-3 Martijn Kleermaker
Jeff Smith 6-1 Chris Dobey
Jeff Smith 6-5 Martijn Kleermaker
Joe Cullen 6-5 Chris Dobey
Chris Dobey 6-3 Martijn Kleermaker
Joe Cullen 6-4 Jeff Smith

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Joe Cullen houdt Jeff Smith van zich af en plaatst zich voor halve finales