Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Joe Cullen

Joe Cullen pakt eerste titel Super Series

Nadat hij vorig jaar ook de laatste Players Championship won, heeft Joe Cullen nu bij de start van het seizoen ook weer toegeslagen. In een spannende finale versloeg hij Jonny Clayton met 8-7.

Hoe verging de dag?

128 hongerige spelers begonnen op donderdagmiddag dan eindelijk aan de hervatting van de Pro Tour. Onder hen bevonden zich de 33 nieuwe veroveraars van een Tour Card en 17 Nederlanders. Ook alle grote namen waren aanwezig, al gingen sommigen daarvan al snel onderuit. Adrian Lewis verloor zo in ronde één met 6-5 van nieuwkomer Alan Soutar, nadat ‘Jackpot’ zelf matchdarts miste. Raymond van Barneveld zijn comeback was ook niet wat hij gehoopt had: hij verloor met 6-5 van Stephen Bunting. Danny Baggish mocht zijn debuut ook snel vergeten, tegen Keane Barry kon hij niet op (6-4). Michael Smith begon wel goed aan het toernooi, hij versloeg debutant Geert de Vos met 6-3, inclusief een 9-darter!

In ronde twee vond misschien wel dé verrassing van de dag plaats: Peter Wright ging met maar liefst 6-1 onderuit tegen Michael Unterbuchner, met ook nog een gemiddelde van maar 77. Alan Soutar verraste ook in deze ronde door Dave Chisnall te verslaan. In een herhaling van de WK finale was het nu Gary Anderson die wel van Gerwyn Price won.

Ook Michael van Gerwen kwam niet heel ver. ‘Mighty Mike’ miste meerder matchdarts tegen de jongeling Lewis Williams en verloor met 6-5 bij de laatste 32. Qua topprestaties vielen er nog wel wat spelers op: Gary Anderson en José de Sousa noteerden beide gemiddeldes van boven de 110, terwijl Jonny Clayton en Rob Cross tot 109 kwamen. Ook Jonathan Worsley leverde een topprestatie: vorig jaar won hij maar vier wedstrijden op de Pro Tour, vandaag won hij er vijf en haalde hij de halve finale.

Finale

Uiteindelijk waren het Joe Cullen en Jonny Clayton die de eindstrijd behaalden. Beide spelers kenden een sterke dag, waarbij ze niet te veel in de problemen kwamen. De finale kende een erg gelijkopgaand patroon. Om de beurt wonnen beide mannen een aantal legs, waarna ze op 5-5 uitkwamen. Cullen leek daarna toe te slaan, door zijn voorsprong uit te breiden tot 7-5. Met een 108-finish redde Clayton zich echter, waarna hij er ook nog een beslissende leg uitsleepte. Meer zat er echter niet in de voor de winnaar van de Masters: Cullen gooide in zijn eigen leg een 17-darter, waardoor hij de titel op kon eisen.

Joe Cullen: 86.5 / 38%
Jonny Clayton: 92.8 / 32%

Nederlanders

Een geweldige start was het niet voor de meeste van onze landgenoten vandaag. Slechts één speler haalde de laatste 16: Jelle Klaasen. Voor Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode en Vincent van der Voort was de laatste 32 het eindstation. Jeffrey de Zwaan, Jermaine Wattimena en Ron Meulenkamp verloren alle drie in ronde één, nadat ze meerdere matchdarts misten.

Uitslagen

Kwartfinales
Nathan Aspinall 6-5 Rob Cross
Joe Cullen 6-4 Gabriel Clemens
Jonny Clayton 6-2 James Wade
Jonathan Worsely 6-5 Michael Smith

Halve Finales
Joe Cullen 7-4 Nathan Aspinall
Jonny Clayton 7-0 Jonathan Worsley

Finale
Joe Cullen 8-7 Jonny Clayton

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *