Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Joe Cullen

Joe Cullen schakelt Van Gerwen uit op The Masters

Joe Cullen heeft de halve finales bereikt van The Masters. Hij verslaat Michael van Gerwen met 10-7, die opnieuw een tik te verduren krijgt. Lees er hier meer over.

Van Gerwen start goed

Joe Cullen mocht de laatste kwartfinale beginnen, maar liep meteen tegen een break aan. Michael van Gerwen plaatste meteen in de eerste leg de break door 56 uit te gooien. De break werd een leg later verzilverd met een knappe 74-finish, met Cullen wachtend op 41. In de derde leg wist Cullen wel zijn eigen leg te houden. Met een 77-finish zorgde ervoor dat Van Gerwen zijn eigen leg behield, voordat Cullen er met een 16-darter 3-2 van maakte.

Van Gerwen mist dubbels, Cullen pakt voorsprong

Cullen kwam sterk uit de pauze, want met een 149-finish brak de Engelsman terug naar 3-3. In de zevende leg kreeg Van Gerwen opnieuw de kans op de break, maar miste dit keer drie pijlen op dubbel 16. Cullen stapte in en hield met een 68-finish zijn eigen leg. In de achtste leg produceerde Cullen een prachtige 116-finish en brak daarmee opnieuw de Nederlander; 5-3. Een leg later miste Van Gerwen opnieuw twee pijlen op de dubbel, waardoor Cullen met een 65-finish op 6-3 kwam. De laatste leg voor de pauze ging wel naar Van Gerwen, met een 107-finish kwam hij terug tot 6-4.

Cullen verslaat Van Gerwen

Van Gerwen begon erg scherp na de laatste pauze. Met een belangrijke 74-finish brak Van Gerwen terug en zorgde met een 14-darter voor 6-6. Toch bleef Cullen goed doorgooien. Via dubbel 4 hield Cullen zijn eigen leg en brak met een knappe 112-finish naar 8-6. Kon hij de break nu ook verzilveren? Het antwoord was, nee. ‘Mighty Mike’ produceerde een 15-darter voor de rebreak. Van Gerwen kon er vervolgens geen 8-8 van maken, met een 14-darter kwam Cullen op matchpoint. Van Gerwen kon niet meer terug breaken, Cullen verslaat Van Gerwen met 10-7 dankzij het gooien van dubbel 10!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Joe Cullen: 92,60 / 43,5%
Michael van Gerwen: 93,57 / 33,3%

Image courtesy of FOTO: Taka Wu (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *