Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Joe Cullen

Joe Cullen verslaat Van Gerwen en wint Euro Tour

Michael van Gerwen won met matig spel ternauwernood twee van zijn wedstrijden, maar staat alsnog in de finale. De nummer één van de wereld neemt het op tegenover Joe Cullen.

Michael van Gerwen begon goed aan de wedstrijd. Hij pakte direct de eerste leg door 116 uit te gooien. De standaard was gezet. Ook in de navolgende break kwam er druk vanuit de kant van de Nederlander, maar van een break was geen sprake. Cullen gooide tops en maakte 1-1.

Michael van Gerwen won zijn eigen leg (2-1) en zette opnieuw druk op de Engelsman. Toch kon hij niet voorkomen dat Joe Cullen dubbel 18 uit gooide (2-2). Onverwachts kreeg Cullen de wedstrijd vervolgens in handen. ‘The Rockstar’ mistte 170 om vervolgens de eerste break van de wedstrijd op zijn naam te schrijven (2-3).

Een break is pacht echt een break als ook de navolgende eigen leg wordt gewonnen, aldus de bekendste dartcommentator van Nederland. Dit gebeurde dan ook. Cullen maakte 2-4 met een strakke leg door te finishen op dubbel 16. Een strakke leg van de Nederlander daarentegen (3-4), liet Cullen niet onder de indruk. De Engelsman gooide een geweldige leg en liet zijn stempel achter (3-5). Van Gerwen was nu dan toch echt in de problemen.

Van Gerwen bleef achter de Engelsman aan lopen. Hij won zijn eigen leg (4-5), maar kon niet voorkomen dat Cullen dit ook deed (4-6). Ondanks rumoerig publiek bleef Cullen strijden voor de titel. Een belangrijke laatse pijl op dubbel 7, zette hem op matchpoint (5-7). In de laatste leg van de wedstrijd kreeg Van Gerwen nog kans op 114, maar uiteindelijk mocht Joe Cullen 57 uit gooien voor de winst (5-8).

Joe Cullen wint de tweede Euro Tour van zijn carrière en gaat het European Championship in als de hoogst geplaatste speler.

Gemiddelden / Finishpercentage:
Michael van Gerwen: 91.37/35.71%
Joe Cullen: 97.19/57.14%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *