Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Joe Cullen - The Masters 2022

Joe Cullen wint The Masters tijdens finaledebuut

Joe Cullen heeft The Masters op zijn naam geschreven. ‘The Rockstar’ wint in zijn debuutfinale tevens zijn eerste major-titel en laat opnieuw Dave Chisnall struikelen in de finale.

Joe Cullen begon goed aan de wedstrijd, maar kon de matig scorende Dave Chisnall nog niet van zich afschudden in de eerste sessie. Met een 12-darter gooide ‘The Rockstar’ 117 uit voor de 3-2 voorsprong.

Deze voorsprong werd direct uitgebreid met de eerste break van de wedstrijd. Joe Cullen gooit met een 13-darter de leg voor de neus van Chisnall weg (4-2). Vervolgens breidde de Engelsman met een 62-finish zijn voorsprong uit (5-2). Chisnall won zijn eigen leg (5-3) en – na missers aan de kant van zijn tegenstander – zette de break neer via tops (5-4). Met een knappe 82 finish sloot ‘Chizzy’ de tweede fase af met een gelijkspel (5-5).

Cullen leek niet zomaar in slaap te sukkelen te zijn. Met sterke cijfers won Cullen twee legs op rij en pakte de leiding in de wedstrijd (7-5). Nadat de eigen legs werden gehouden (9-7), gooide Cullen een sterke 126-finish via de bullseye. Het leek de genadeklap voor Chisnall (10-7). In de leg van Chisnall kreeg zijn tegenstander maar liefst vier (!) wedstrijdpijlen, maar het lukte hem niet (10-8).

De armen van ‘The Rockstar’ veranderde in rubber en opnieuw werden setjes aan pijlen gemist op de dubbel, Chisnall profiteerde (10-9). Cullen gaf niet op en liet het deze keer niet afweten. Dubbel 18 maakte zijn droom waar (11-9). In zijn allereerste TV-finale ooit wint Joe Cullen en gaat de geschiedenis in als major-winnaar.

Morgen zal bekend worden of Joe Cullen uitgenodigd wordt voor de Premier League.

Gemiddelden / Finishpercentage:
Joe Cullen: 96.89 / 40.7%
Dave Chisnall: 90.23 / 36.0%

Image courtesy of Joe Cullen - The Masters 2022
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *