Joe Cullen

Joe Cullen wint tweede Super Series, Price runner-up

Joe Cullen wist het eerste toernooi van Super Series 4 te winnen. Joe Cullen was met 8-6 te sterk tegen de Welshman Gerwyn Price. Lees hieronder meer over het eerste toernooi van Super Series 4.

Hoe verging de dag?

Super Series 4 is sinds vandaag van start gegaan. Na maanden lang geen Gerwyn Price meer gezien te hebben, kwam hij vandaag weer in actie. Gerwyn Price moest zijn eerste ronde spelen tegen Joe Murnan. De Welshman won nipt met 6-5. Nog een partij, wat helaas niet op stream was, was de partij tussen Gary Anderson en Rob Cross. Zij troffen elkaar in de eerste ronde. Gary Anderson won ook nipt met 6-5 van Rob Cross. Nathan Aspinall verloor in de eerste ronde van de Ier Keane Barry. Ook Van den Bergh verloor in de eerste ronde. De Belg verloor van Jason Lowe. In de eerste ronde pakte José de Sousa een nieuw wereldrecord! José de Sousa won zijn eerste ronde met 6-0 van William Borland met een gemiddelde van 127.01! Dave Chisnall gooide in de eerste ronde een gemiddelde van 120.

In de tweede ronde won Gerwyn Price met 6-1 van Ciaran Teehan. Gary Anderson whitewashed John Brown met 6-0 in de tweede ronde. Ricky ”Rapid” Evans won ook van Chris Dobey met 6-4. Mervyn King won ook zijn tweede ronde partij met 6-4 van Darius Labanauskas. José de Sousa verloor in de tweede ronde van Justin Pipe. In de derde ronde won Gary Anderson van Brendan Dolan met 6-1. Ook Van Gerwen won in de derde ronde van Martin Schindler. In de derde ronde hadden we ook een Nederlands onderonsje. Toen moesten Martijn Kleermaker en Maik Kuivenhoven tegen elkaar. Martijn Kleermaker won die partij met 6-5. Daryl Gurney verloor van Ian White in de derde ronde.

In de vierde ronde wonnen Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode en Martijn Kleermaker ook. Michael Smith strandde in de vierde ronde. Hij verloor van Gary Anderson. Joe Cullen en James Wade wonnen ook nipt van hun tegenstanders met 6-5. Gerwyn Price en Jonny Clayton wonnen ook in de vierde ronde.

Finale

De finale van de Super Series was eindelijk aangebroken. Gerwyn Price mocht de finale beginnen. Alhoewel pakte Cullen wel de eerste leg af van Price. De tweede leg ging ook naar Cullen met een 50-finish. De derde leg van de finale ging naar Price. Hij gooide een 122-finish op de BULL uit. Na vier legs stond het weer gelijk. Price pakte de vierde leg. Voor het eerst in de finale kwam Price op voorsprong. Hij gooide tops met zijn tweede pijl om 3-2 voor te komen. Maar Cullen kwam meteen weer terug tot 3-3. Price miste in de zevende leg een 108-finish op tops. Daardoor gooide Cullen 18 uit op dubbel 4 om weer de voorsprong te pakken. Daarna pakte Cullen een gat van twee legs. Cullen stond 5-3 voor in de finale. In de negende leg liep Cullen iets achter in score. Daardoor pakte Price de negende leg. Andersom was het in de tiende leg. Toen liep Price achter in score. Cullen stond 6-4 voor. En Cullen pakte voor het eerst in de finale een gat van drie legs. Nu was het 7-4 in het voordeel van Cullen. Price vocht zich toch nog terug tot 7-5. Price trok ook nog de dertiende leg naar zich toe. Maar uiteindelijk gooide Cullen dubbel 8 uit om het eerste toernooi van Super Series 4 te winnen. Cullen won met 8-6 van Price.

Gemiddeldes
Joe Cullen: 93.81
Gerwyn Price: 90.36

Nederlanders

Hoe hebben de Nederlanders het gedaan bij de vierde Super Series? Michael van Gerwen presteerde het beste van de Nederlanders. Hij verloor in de halve finale van Joe Cullen. Martijn Kleermaker en Dirk van Duijvenbode verloren in de kwartfinale. Maik Kuivenhoven, Raymond van Barneveld en Danny Noppert verloren bij de laatste 32. De rest van de Nederlanders verloren in de eerste of tweede ronde.