Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Johan Engström - European Darts Grand Prix 2024

Johan Engström domineert in Finland: wint tweede PDC N&B-titel

Johan Engström heeft zaterdagmiddag in Finland zijn tweede PDC Nordic & Baltic Tour-titel weten te winnen. In de finale was de Zweed veel te sterk voor Cor Dekker. Lees hier meer.

Een totaal van 73 spelers begonnen in het Finse Vääksy aan het vijfde PDC Nordic & Baltic Pro Tour van het seizoen. Voor een aantal spelers stond het behoud van hun posities op de ranking voorop. Voor spelers uit voornamelijk IJsland, Letland en Noorwegen ging het allemaal om kwalificatie voor de World Cup of Darts.

Van de acht geplaatste spelers wist alleen PDC-tourkaarthouder Benjamin Drue Reus niet de laatste 16 te bereiken. Jeffrey de Graaf trof bij de laatste 16 een ontketende Andreas Harrysson, die afgelopen weekend MODUS Super Series 7 wist te winnen. Met een gemiddelde van maar liefst 107 wist ‘Dirty Harry ‘ met 6-4 te winnen van de koploper van het klassement. Dit was ook direct het hoogste gemiddelde dat ooit op de PDC Nordic & Baltic Tour was gegooid. De concurrenten van De Graaf – Engström, Kantele, Lukasiak en Dekker – bereiken allemaal de kwartfinales en konden optimaal gaan profiteren van de uitschakeling van de Zweed.

Uiteindelijk bleven Cor Dekker en Johan Engström over in de finale. Dekker bereikte zijn tweede finale op een rij door o.a. af te rekenen met Mindaugas Barauskas (6-3), Oskar Lukasiak (6-4) en Jonas Masalin (6-3). Voor Engström werd het alweer zijn derde finale van het seizoen. Dimitriy Zhukov (6-2) en Marko Kantele (6-3) werden onderweg naar de finale verslagen.

Een spannende finale werd het uiteindelijk niet. Nadat de eerste twee legs met de darts mee gingen, won Engström vier legs op een rij door o.a. 88 en 111 uit te gooien voor een 5-1 voorsprong. Dekker deed in zijn eigen leg nog wel iets terug door in 18 pijlen zijn eigen leg te houden. In de achtste leg maakte Engström het in 19 pijlen af, hij grijpt zijn tweede titel van het seizoen.

Uitslagen

Kwartfinales
Jonas Masalin 6-3 Andreas Harrysson
Cor Dekker 6-4 Oskar Lukasiak
Johan Engström 6-1 Pär Riihonen
Marko Kantele 6-4 Kent Joran Sivertsen

Halve finales
Cor Dekker 6-3 Jonas Masalin
Johan Engström 6-3 Marko Kantele

Finale
Johan Engström 6-2 Cor Dekker

Stand

Johan Engström heeft dankzij zijn titel de koppositie overgenomen van landgenoot Jeffrey de Graaf. Cor Dekker is dankzij zijn twee finales in de afgelopen twee toernooien opgeklommen naar een vierde plaats. Na tien toernooien kwalificeert de top 2 zich voor het PDC WK.

  1. Johan Engström 3050
  2. Jeffrey de Graaf 2700
  3. Marko Kantele 1675
  4. Cor Dekker 1500
  5. Oskar Lukasiak 1175
  6. Darius Labanauskas 1025
  7. Andreas Harrysson 825
  8. Jani Laurilla 825
Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *