Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Johan Engström laatste Nordic Darts Masters Qualifier

Zondagmiddag werd in IJsland, na vijf PDC Nordic & Baltic Tours, een kwalificatietoernooi organiseert voor de World Series evenement in Denemarken in september. Één speler kon zich kwalificeren, uiteindelijk bleek Johan Engström de sterkste. Lees hier meer.

Om 13:00 Nederlandse tijd begon zondagmiddag het kwalificatietoernooi met 19 spelers, waaronder 13 IJslanders. Er was een grote kans dat een IJslander de finale zou halen. Dit bleek ook het geval te zijn, de ervaren Hallgrimur Egilsson bereikte zijn eerste PDC-finale. Dit deed hij met overwinningen op Kamil Mocek (6-0), Henrik Primdal (6-3) en Pétur Gudmundsson (6-2). In de finale stond hij tegenover Johan Engström. Hij won op weg naar de finale van Mindaugas Barauskas (6-1), Gunnar Sigurdsson (6-3) en Dennis Nilsson (6-1).

Egilsson begon goed in de finale met een 90-finish in de eerste leg. De finale ging tot 2-2 gelijk op. Vanaf dat moment ging de IJslander toch wat minder te gooien, waardoor ‘The Sweet Ferret’ 4 legs op een rij won en daarmee zich kwalificeerde voor de Nordic Darts Masters.

De 8 Nordic & Baltic Qualifiers zijn nu bekend. De Scandinavische tourkaarthouders Madars Razma, Darius Labanauskas en Daniel Larsson zijn er bij, net als Marko Kantele. De drie hoogst geplaatste Denen op de Nordic & Baltic Order of Merit hebben zich ook gekwalificeerd, dit zijn; Andreas Toft Jørgensen, Niels Heinsøe en Ivan Springborg.

Uitslagen

Kwartfinales
Pétur Gudmundsson 6-2 Brian Andersen
Hallgrimur Egilsson 6-3 Henrik Primdal
Johan Engström 6-3 Gunnar Sigurdsson
Dennis Nilsson 6-1 Kristjan Sigurdsson

Halve finales
Hallgrimur Egilsson 6-2 Pétur Gudmundsson
Johan Engström 6-1 Dennis Nilsson

Finale
Johan Engström 6-2 Hallgrimur Egilsson

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *