Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Johan Engström

Johan Engström wint 100ste PDC Nordic & Baltic Tour

Johan Engström heeft in Zweden het derde toernooi gewonnen op de Scandinavische Tour. Dit is zijn eerste titel ooit op deze tour. De Zweed was in de finale te sterk voor zijn landgenoot Oskar Lukasiak.

Na een succesvolle donderdag waarbij Engström zich al plaatste voor een Euro Tour toernooi wist hij zijn goede vorm door te trekken door ook op de Scandinavische Tour huis te houden. Met onder meer overwinningen op Andreas Harrysson en Paavo Myller liet Engström zeer stabiel niveau zien. In de finale trof de Zweed zijn landgenoot Lukasiak. Lukasiak, die al een aantal overwinningen behaalde op de Pro Tour, versloeg onder meer Labanauskas en Benjamin Drue Reus onderweg naar de finale.

De finale leek vrij eenvoudig naar Engström te gaan. De 47-jarige Zweed kwam op een 5-1 voorsprong. Lukasiak vocht zich echter nog sterk terug tot 5-4. Op dubbel 10 wist de Zweed zijn grootste titel uit zijn carrière te pakken. Met deze overwinning pakte Engström ook de leiding over van Jeffrey de Graaf in het klassement. De geboren Nederlander stelde teleur en verloor al vroeg op de dag. De Fin Kantele, die ook al een toernooi won eerder dit jaar, verloor bij de laatste 64 van PDC-tourkaarthouder Reus. Ook kwalificeert Engström zich mede dankzij deze titel voor de Nordic Darts Masters later dit jaar. De nummers 1 en 2 van de PDC Nordic & Baltic Tour ranking plaatsen zich aan het einde van het jaar voor Ally Pally.

Een bijzondere mijlpaal voor de Scandinavische tour. Dit was het 100ste toernooi dat er werd georganiseerd door de PDC. Het eerste toernooi vond plaats in 2012, die gewonnen werd door de Fin Jarkko Komula.

Uitslagen

Kwartfinales
Oskar Lukasiak 6-5 Benjamin Drue Reus
Darius Labanauskas 6-3 Michael Ladefoged
Paavo Myller 6-0 Anton Ostlund
Johan Engström 6-4 Andreas Harrysson

Halve Finales
Oskar Lukasiak 6-4 Darius Labanauskas
Johan Engström 6-2 Paavo Myller

Finale
Johan Engström 6-4 Oskar Lukasiak

Stand

  1. Johan Engström €1850,-
  2. Jeffrey de Graaf €1375,-
  3. Marko Kantele €1325,-
  4. Oskar Lukasiak €925,-
  5. Jani Laurila €700,-
  6. Darius Labanauskas €600,-
  7. Teemu Harju €525,-
  8. Benjamin Drue Reus €450,-
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *