Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Aileen de Graaf

Johan van Velzen en Aileen de Graaf winnen NK

Afgelopen zondagmiddag werd in Barneveld het laatste NDB Rankingtoernooi georganiseerd, het NK Darts. Wie kroonden zich als Nederlands kampioen en Nederlands rankingkampioen? Lees hier meer.

Jeugd

Bij de jeugd begonnen zondagochtend 7 meisjes, 33 junioren en 11 aspiranten aan het Nederlands Kampioenschap. Bij de meisjes bleven opnieuw Chantal Tessin en Roos van der Velde over in de finale, net als de afgelopen twee NDB Rankings. Echter was het resultaat dit keer anders. Van der Velde miste veel dubbels en hiervan wist Tessin goed van te profiteren. De Fries won met 3-1 en mag zich nu een jaar lang Nederlands Kampioen noemen! Van der Velde hoeft niet te balen, zij is namelijk de nieuwe Nederlandse Rankingkampioen bij de meisjes.

Bij de aspiranten was Koen Schreuders opnieuw succesvol. Na het winnen van de laatste twee NDB Rankings en het behalen van de Dutch Open finale schreef de Nederlander nu ook het NK op zijn naam. In de finale versloeg hij Wassim Dghoughi met 3-0. Naast de NK-titel mag Schreuders zich nu ook Nederlands Rankingkampioen bij de aspiranten noemen.

Bij de junioren was het bijltjesdag in Barneveld. Bram van Dijk, Pim van Bijnen en Sydnee de Vries, de top 3 van de ranking tot vandaag, behaalden alle drie niet de kwartfinales. Dylan van Lierop en Bradly Roes leken hiervan te profiteren, maar verloren allebei verrassend in de halve finales. Hiermee werd Van Dijk de nieuwe Nederlands Rankingkampioen en ging de finale van het NK tussen Angelo van Deventer en Jeremey Postma. Beide heren scoorden erg goed, maar het was Van Deventer die ijzersterk was op de dubbels en de finale met 4-0 won. Van Deventer is de nieuwe Nederlands Kampioen bij de junioren!

Meisjes finale:
Chantal Tessin 3-1 Roos van der Velde

Nederlands Rankingkampioen: Roos van der Velde

Aspiranten finale:
Koen Schreuders 3-0 Wassim Dghoughi

Nederlands Rankingkampioen: Koen Schreuders

Junioren finale:
Angelo van Deventer 4-0 Jeramey Postma

Nederlands Rankingkampioen: Bram van Dijk

Dames

Bij de dames streden 55 deelneemsters op de prestigieuze titel in Barneveld. Al vroeg in het toernooi werd Noa-Lynn van Leuven uitgeschakeld. Suzan Konings versloeg de nummer 1 van de ranking en daarmee kon Van Leuven haar Nederlands Rankingkampioen-titel vergeten. De dames op plaats 2-4 behaalden alle drie de halve finales; Aileen de Graaf, Anca Zijlstra en Priscilla Steenbergen. De andere halve finalist werd de Fries Nathalie van Marm.

Zijlstra bereikte de finale door in de halve finale met 4-3 te winnen van Van Marm, terwijl De Graaf weinig moeite had met Steenbergen; 4-1. De finale ging niet alleen op de Nederlandse titel, maar ook nog eens om de titel als Nederlands Rankingkampioen. Een spannende finale werd het totaal niet, Zijlstra kon haar normale niveau niet vinden. De Graaf speelde een sterke finale en pakte met een 5-0 overwinning beide Nederlandse titels!

Halve finales
Anca Zijlstra 4-3 Nathalie van Marm
Aileen de Graaf 4-1 Priscilla Steenbergen

Finale
Aileen de Graaf 5-0 Anca Zijlstra

Nederlands Rankingkampioen: Aileen de Graaf

Heren

Rond 13:00 begonnen 140 spelers in de categorie Heren A en 126 spelers in de categorie Heren B aan het NK. In de beginfase van het toernooi voor de Heren A vielen er meteen een aantal verrassingen. Zo verloor Patrick van den Boogaard in zijn eerste wedstrijd, terwijl Owen Roelofs in zijn tweede partij zich moest erkennen in Luuk Boeijink. Boeijink wist een ronde later ook nog eens Danny van Trijp aan de kant te zetten voor een plaats in de laatste 16. Jelle Klaasen, Alexander Merkx, Chris Landman, Kristiaan de Boer en Dennie Olde Kalter bereikten ook allemaal de laatste 16.

Dit was voor Ivo Leeksma niet het geval, hij verloor bij de laatste 32 van Willem Mandigers en moest hopen dat zijn concurrenten (Klaasen en De Boer) op de ranking niet al te ver kwamen in het toernooi. Dit bleek uiteindelijk ook zo te zijn. Klaasen en De Boer verloren bij de laatste 16 van respectievelijk Merkx en Olde Kalter met 4-3. Leeksma werd de nieuwe Nederlands Rankingkampioen bij de Heren A.

Uiteindelijk bleven Johan van Velzen, Ahmad Ahmaddy, Dennie Olde Kalter en Danny Blom over in de halve finales. Van Velzen whitewashte Ahmaddy voor een plaats in de finale, Olde Kalter versloeg Blom met 5-2.

In de finale gingen de alle legs in de eerste set met de darts mee, waardoor Olde Kalter op een 1-0 voorsprong kwam. Olde Kalter begon vervolgens ook nog eens goed in de tweede set door Van Velzen in de eerste leg te breaken met een 65-finish. Toch brak Van Velzen een leg later meteen terug met een 106-finish. De overige legs gingen met de darts mee, waardoor Van Velzen via dubbel 2 op 1-1 in sets kwam. Het beslissende moment kwam in de derde leg, nadat de eerste twee legs met de darts mee gingen. Van Velzen gooide een 69-finish en brak daarmee Olde Kalter. Van Velzen bleef vervolgens in zijn eigen leg erg koel en wist via dubbel 8 zich als Nederlands Kampioen te kronen!

Bij de Heren B wist Alfred van der Velden de NK-titel te pakken. Na een 1-3 achterstand in de finale tegen Jeroen Gorter wist Van der Velden de laatste drie legs te winnen voor een 4-3 overwinning. Echter kan Gorter tevreden terugkijken op het toernooi, de Nederlander is de nieuwe Nederlands Rankingkampioen bij de heren B.

Heren A
Halve finales
Johan van Velzen 5-0 Ahmad Ahmaddy
Dennie Olde Kalter 5-2 Danny Blom

Finale
Johan van Velzen 2-1 (2-3,3-2,3-1) Dennie Olde Kalter

Nederlands Rankingkampioen: Ivo Leeksma

Heren B
Halve finales
Alfred van der Velden 3-0 Rick Pennings
Jeroen Gorter 3-1 Grieko van der Sluis

Finale
Alfred van der Velden 4-3 Jeroen Gorter

Nederlands Rankingkampioen: Jeroen Gorter

Image courtesy of FOTO: Stefan Roelfsema
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *