Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
John Michael

John Michael voor vierde keer naar PDC WK

De Griek John Michael heeft zich voor de vierde keer in zijn carrière geplaatst voor het PDC WK. In Oostenrijk won hij de South/East Europe Qualifier.

60 spelers waren afgereisd naar Eisenstadt in Oostenrijk in de jacht op een WK-ticket. Doordat Rowby-John en Rusty-Jake Rodriguez zich al via de Pro Tour voor het WK plaatsten en Zoran Lerchbacher niet aanwezig was, lagen er kansen voor de mindere goden. John Michael en Harald Leitinger waren de enige twee spelers met een Tour Card: toeval zorgde ervoor dat ze elkaar al in hun eerste wedstrijd troffen. Zonder goed te spelen won Michael met 6-1.

Roxy-James Rodriguez wilde de eer van de familie Rodriguez en ervoor zorgen dat er maar liefst drie broers op het WK kwamen. Deze missie mislukte: bij de laatste 16 verloor hij van de Nederlandse-Italiaan Sergio Krassen. Krassen werd een ronde later verslagen door Michael, al had de Griek daar wel een beslissende leg voor nodig. Stefan Bellmont, op voorhand ook genoemd als kanshebber, kon ook al snel naar huis: de Zwitser verloor bij de laatste 16 van Fabian Stütz (6-1). Langzamerhand werden alle grote namen uitgeschakeld, twee bleven er over: John Michael haalde de einstrijd, waarin hij Michael Rasztovits trof. Rasztovits kwam in zijn halve finale nog op een 5-4 achterstand, maar twee 13-darters bezorgden hem alsnog een plek in de finale.

Qua gemiddeldes had Michael Rasztovits een veel betere dag gehad dan John Michael. Dit telt echter niet in een finale: Michael liet dit meteen zien door de eerste vier legs te winnen in 16, 18, 15 en 19 pijlen. Rasztovits reageerde met legs in 14 en 16 pijlen, maar een 15-darter van Michael bracht de Griek op matchpoint. Rasztovits deed met een 12-darter nog iets terug, maar ‘The Deadly Rose’ maakte de wedstrijd daarna toch af. Voor de vierde keer zal de Griek afreizen naar Ally Pally en zal hij proberen nu dan eindelijk wedstrijd over sets in Londen te winnen.

John Michael: 91.30 / 38%
Michael Rasztovits: 87.32 / 25%

Uitslagen

Kwartfinales
Dietmar Burger 6-1 Fabian Stütz
John Michael 6-5 Sergio Krassen
Michael Rasztovits 6-2 Felix Losan
Patrick Tringler 6-2 Marcel Steinacher

Halve Finales
John Michael 6-3 Dietmar Burger
Michael Rasztovits 6-5 Patrick Tringler

Finale
John Michael 6-3 Michael Rasztovits

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *