Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

John Norman Jnr.

John Norman Jr. mengt zich in WK-strijd, Campbell finale

In Cambridge, Ontario worden dit weekend de laatste toernooien van de CDC Canada Tour gespeeld. Drie allesbeslissende toernooien in de bloedstollende eindstrijd voor de Canadese WK Qualifier.

Hoe verging de dag?

Achtentwintig top darters uit Canada durfden de uitdaging voor WK kwalificatie aan te gaan. David Cameron had de leiding, maar o.a. Matt Campbell zat op zijn hielen. Campbell, die zich al voor het WK geplaatst heeft via de Challenge Tour, zal de toernooienreeks voor de eer en het prijzengeld spelen. Als Campbell de CDC Canada Tour wint, zal de Duitser Steven Noster zich via de Challenge Tour kwalificeren voor het WK, en zal er dus een Canadees minder afreizen naar Alexandra Palace.

Bij de laatste 32 gingen alle wedstrijden zoals verwacht, geen enkele geplaatste speler verloor. De vijf hoogst geplaatste darters mochten een rondje overslaan, waarvan John Part zijn meerdere moest erkennen aan Jacob Taylor. Ook Ross Snook (7) en Shawn Brenneman (6) moesten afscheid nemen. Een viertal sterke kwartfinales volgde, waar Campbell, Edmunds, Norman Jr en Taylor de overwinnaars bleken.

In een mindere wedstrijd gaf Matt Campbell Kiley Edmunds geen enkele kans, en won met 6-0. John Norman Jr, bekend van zijn bijzondere deelname aan de PDC World Cup of Darts een aantal jaar geleden, liet zien nog steeds een gevaarlijke speler te zijn. Hij behaalde de finale in een kraker tegen Jacob Taylor, een van de mannen in vorm.

Finale

De finale begon gelijk op met Norman Jr. die zijn leg binnen 11 darts pakte en Campbell gelijkmaakte met een 15-darter. Daarna kon Campbell het niveau van Norman Jr. niet meer bijbenen. De Canadees won drie legs achter elkaar met een 15-, 17-, en 13-darter. Campbell kwam nog even terug (5-2), maar kon aan het einde van de wedstrijd niet meer pieken. Norman Jr. gooide de wedstrijd uit op routine (6-3), en laat opnieuw zien aan de wereld dat het darts niveau in Canada niet onder doet aan het niveau in Europa. Dankzij zijn winst kan Norman Jr. zich helemaal mengen met de WK-strijd. Het gaat spannend worden dit weekend!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
John Norman Jr: 93.19 / 27%
Matt Campbell: 90.33 / 55%

Order of Merit

In de laatste twee toernooien kan nog van alles gebeuren. Campbell en Norman Jr. leiden het groepje Canadezen, maar ook Jacob Taylor en David Cameron maken nog kans voor het WK-ticket.

Uitslagen

Kwartfinales
Matt Campbell 6-4 David Cameron
Kiley Edmunds 6-4 Dave Richardson
John Norman Jr. 6-4 Jim Long
Jacob Taylor 6-2 Justin Fawcett

Halve finales
Matt Campbell 6-0 Kiley Edmunds
John Norman Jr. 6-1 Jacob Taylor

Finale
John Norman Jr. 6-3 Matt Campbell

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *