Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

John O’Shea verrassend winnaar World Masters

Na een rumoerig toernooi eindigt de World Masters vandaag (dan eindelijk). Twee mannen overleefden talloze rondes. Scott Waites en John O’Shea mochten de winst bevechten.

In de telivizierondes behaalde Waites de finale door achtereenvolgend Fulwell, Hogan, Hamilton en Warburton te verslaan. O’Shea deed dit door Hood, Mandigers, Duff en Vandenbogaerde te verslaan.

Met name O’Shea begon erg goed aan de wedstrijd. De eerste set ging dus ook naar de Ier. Met een break in de tweede leg maakte O’Shea 1-0 in sets. Via tops en dubbel 10 pakte O’Shea in de tweede set ook beide legs en stond hierdoor 2-0 voor in sets.

Waites moest nog op het scorebord komen, maar gaf niet op. Waites gooide nog wel een 180’er maar O’Shea pakte de leg alsnog. Hij wist 81 uit te gooien via dubbel 13. Daarna pakte Waites dan toch zijn eigen leg. Via tops maakte de Engelsman 1-1. Een geweldige laatste leg waar Waites 220 wegzet op tops om hem de volgende beurt uit te gooien, zorgde voor de eerste set voor Waites (2-1).

Waites was terug in de wedstrijd. Hij opende de vierde set door zijn eigen leg te winnen. O’Shea begon fouten te maken, waardoor Waites solide de set kon pakken (2-2). Ook in de set hierna ging Waites verder. In de leg van de Ier gooide Waites 116 uit om de eerste leg te pakken. Het initiatief was volledig bij de Engelsman. Maar O’Shea laat Waites niet zomaar de leiding pakken. Na een goede leg breakte O’Shea om vervolgens ook zijn eigen leg te pakken en de voorsprong pakte (3-2).

Het werd 3-3 en 4-4. Het ging gelijk op. Toch wist O’Shea de wedstrijd naar zich toe te rekken. Hij maakte 5-4 en wist uiteindelijk via dubbel 10 de laatste set te pakken.

 

Image courtesy of FOTO: David Gill
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *