Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Jonge Duitser Christian Bunse winnaar op derde dag Q-School

3 van de 4 dagen Q-School zijn na vandaag achter de rug. In navolging van de twee jonge Nederlanders Niels Zonnevel en Mike van Duivenbode was het nu de beurt aan de jonge Duitser Christian Bunse. Lees hier meer over de zaterdag van European Q-School.

Finalisten
Voor de eerste keer geen Nederlander in de finale, maar jeugd tegen ervaring. Het waren namelijk de 23-jarige Christan Bunse (die zondag 6 januari 24 wordt) en de 35-jarige Pavel Jirkal die het tegen elkaar opnamen. De Duitser Bunse rekende in de eerste ronde simpel af met Marius May (5-1) en Karsten Koch (5-2). Tegen Andreas Harrysson kwam hij na een 3-0 voorsprong 4-3 achter, maar 2 nerveuze legs later kwam hij toch als winnaar uit de bus. Patrick Kovacs gund hij geen leg (5-0), terwijl Ryan de Vreede ook zonder te veel moeite werd verslagen (5-2). Landgenoot Nico Blum (5-2) en Boris Koltsov waren de volgende slachtoffers. Voor Jirkal begon de weg naar de finale bij Arjan Konterman (5-2). Georg Kühweidner werd eenvoudig aan de kant gezet (5-1), waarna de Tsjech voor een stunt zorgde door Madars Razma uit het toernooi de knikkeren. Christian Gödl (5-2) en Ricardo Pietreczko (5-3) gingen er ook aan. In de kwartfinale tegen Jesus Noguera Perea kwam hij 3-1 achter, maar ook hier wist hij te winnen. In de halve finale rekende hij af met de Belg Kenny Neyens.

Finale
De finale ging zo tussen Christian Bunse en Pavel Jirkal. Bunse mocht beginnen en pakte ook meteen leg 1 met een 16-darter op dubbel 10. De Tsjech wist vervolgens ook zijn eigen leg te houden, hij had hier zelfs slechts 14 pijlen voor nodig. Wederom een 16-darter leverde Bunse weer de voorsprong op. Leg 4 werd daarna een breekpunt in de wedstrijd. Met 17 pijlen wist Bunse Jirkal namelijk te breken, waardoor hij op 3-1 voorsprong kwam. Hij hield meteen zijn eigen leg in 18 pijlen, waardoor hij nog maar 1 leg nodig had. Jirkal pakte in 14 pijlen nog een leg, maar een 100-finish en een 17-darter was het toch Christian Bunse die de Tour Card bemachtigde. Met een gemiddelde van 91.6 was het niveau ook uitstekend.

Nederlanders
Na twee erg succesvolle dagen voor Nederland haalde dit keer geen enkele Nederlander de kwartfinale. Wel wisten drie Nederlanders de laatste 16 te halen. Yordi Meeuwisse speelde een ronde eerder nog 100 gemiddeld, maar tegen Kenny Neyens verloor hij in een beslissende leg. Ryan de Vreede verloor van de jonge Duitser Christian Bunse (5-2), terwijl Maik Kuivenhoven werd verslagen door de Spanjaard Jesus Noguera Perea. Hij deed echter wel erg goed zaken op de Order of Merit. Erik Hol, Mareno Michels en Jimmy Hendriks werden bij de laatste 32 uitgeschakeld, terwijl Justin van Tergouw net als in de eerste twee dagen verloor bij de laatste  64.

Uitblinkende spelers
Boris Koltsov haalde de halve finale, maar zal toch niet tevreden zijn. De gehele dag speelde hij overtuigend, hij versloeg met Maik Langendorf, Dragutin Horvat en James Bailey drie grote namen en speelde een gemiddelde van 89.76 over de gehele dag. Voor hem wacht op de zondag nog een grote uitdaging, aangezien hij op dag 1 en 2 al vroeg werd uitgeschakeld. Ook Jose de Sousa blonk uit, maar hij moest zijn meerdere erkennen in Kenny Neyens in de kwartfinale. Diezelfde Neyens speelde ook erg sterk, met onder andere een 101.1 gemiddelde tegen Sebastian Pohl. Mike de Decker liet weer zien dat hij tot de besten behoort, maar ook vandaag werd hij voor de finishlijn uitgeschakeld, dit keer al bij de laatste 64. Ondanks zijn goede spel van de afgelopen dagen zou dit hem alsnog een Tour Card kunnen kosten.

Uitslagen
Laatste 16:
Niels Heinsøe 5-3 Sebastian Steyer
Boris Koltsov 5-4 James Bailey
Nico Blum 5-1 Roxy-James Rodriguez
Christian Bunse 5-2 Ryan de Vreede
Kenny Neyens 5-4 Yordi Meeuwisse
Jose de Sousa 5-4 Karel Sedlacek
Pavel Jirkal 5-3 Ricardo Pietreczko
Jesus Noguera Perea 5-4 Maik Kuivenhoven

Kwartfinales:
Boris Koltsov 5-0 Niels Heinsøe
Christian Bunse 5-2 Nico Blum
Kenny Neyens 5-1 Jose de Sousa
Pavel Jirkal 5-4 Jesus Noguera Perea

Halve finales:
Christian Bunse 5-3 Boris Koltsov
Pavel Jirkal 5-2 Kenny Neyens

Finale:
Christian Bunse 5-2 Pavel Jirkal

Q-School Order of Merit
1. Madars Razma – 11
2. Karel Sedlacek -9
3. Marko Kantele – 9
4. Pavel Jirkal – 9
5. Sebastian Steyer – 8
6. Christian Gödl – 8
7. John Michael – 8
8. Jose de Sousa – 8
9. Maik Kuivenhoven – 8
10. Mike de Decker – 7

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *