Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jonny Clayton vs Dirk van Duijvenbode

Jonny Clayton de sterkste in duel met Van Duijvenbode

De World Matchplay is zaterdagavond begonnen in de Winter Gardens, Blackpool, met 800 fans. In de tweede partij van de avond was er weer geen Nederlands succes. Jonny Clayton was in een interessante partij met 10-7 te sterk voor Dirk van Duijvenbode. Lees hier meer.

Clayton pakt initiatief

Dirk van Duijvenbode begon de tweede wedstrijd van de avond en debuteerde zo. Echter was het wel Jonny Clayton die meteen brak, met een 17-darter kwam hij 1-0 voor. Clayton verzilverde de break eenvoudig met een 15-darter. Met een hele belangrijke 164-finish zorgde ervoor dat Van Duijvenbode ook op het scorebord kwam, Clayton stond namelijk op 57 te wachten. De laatste twee legs voor de pauze gingen met de darts mee, waardoor Clayton met een 3-2 voorsprong de onderbreking inging.

Van Duijvenbode komt terug

De Nederlander kwam goed uit de pauze, want met een 14-darter brak hij terug naar 3-3. Hij kreeg twee pijlen op de dubbel om op voorsprong te komen, maar wist ze niet te benutten. Hierdoor plaatste de Welshmen gelijk de rebreak in 13 darts. Ook hij wist de break deze keer niet te verzilveren, ‘The Titan’ brak met een 86-finish terug naar 4-4. In de negende leg wist Van Duijvenbode dan toch op voorsprong te komen. Die voorsprong kon hij gaan uitbreiden naar 6-4, maar miste twee pijlen op tops. Clayton pakte zijn kans en maakte er via dubbel 16 5-5 van in de tweede pauze.

Sterk einde voor Clayton

Van Duijvenbode begon aan de derde en laatste sessie, maar het was Clayton die opnieuw de voorsprong pakte door in 14 darts een break te plaatsen. Met drie scores van 140 en het gooien van dubbel 8 kwam ‘The Ferret’ weer op een voorsprong van twee legs; 7-5. Van Duijvenbode kreeg in leg 13 de kans om terug te komen naar 7-6, maar een 72-finish werd gemist. Clayton gooide 60 uit en kwam zo op een dubbele break voorsprong. Clayton miste twee pijlen op de dubbel om op matchpoint te komen, Van Duijvenbode gooide dubbel 8 en maakte zo de eerste break ongedaan. Ook werd de break verzilverd door de Nederlander en zo werd het 8-7. Via dubbel 6 kwam Clayton op matchpoint. In de leg van de Nederlander begon Clayton met een maximale score en gaf die voorsprong uiteindelijk niet meer uit handen. Met een 14-darter won Clayton zijn allereerste wedstrijd ooit op de World Matchplay, hij versloeg Dirk van Duijvenbode met 10-7.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jonny Clayton: 96,00 / 41,67%
Dirk van Duijvenbode: 92,72 / 33,33%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *