Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jonny Clayton

Jonny Clayton naar laatste 4 na vijfsetter tegen Ratajski

Vanavond werden de kwartfinales van de World Grand Prix gespeeld in de Morningside Arena in Leicester. Danny Noppert zal het vrijdagavond opnemen tegen Jonny Clayton in de halve finales. Hij versloeg in de tweede kwartfinale Krzysztof Ratajski met 3-2 in sets. Lees hier meer.

Krzysztof Ratajski mocht de tweede kwartfinale beginnen, maar wist zijn eigen leg niet te houden. Jonny Clayton begon meteen erg scherp en brak met goede scores en een 60-finish naar 1-0. Die break maakte Ratajski een leg later meteen ongedaan met een 15-darter. Ratajski gooide 67 uit voor 1-1. In de derde leg hadden beide heren moeite met openen. Uiteindelijk kreeg Ratajski als eerste de kans om zijn eigen leg te houden, maar miste drie keer op de dubbel. Clayton stapte in en plaatste voor de derde keer op een rij de break. Hij verzilverde de break dit keer wel door in 17 darts op een 1-0 voorsprong in sets te komen, Ratajski miste zijn eerste 8 openingsdubbels in leg 4.

Na een korte pauze begon Clayton aan de tweede set, maar werd meteen gebroken. Met een 93-finish brak Ratajski naar 1-0. Toch brak Clayton een leg later meteen terug, door een geweldige 150-finish uit te gooien. De Pool antwoordde goed, want met een 113-finish kwam hij 2-1 voor. Voor de tweede keer in de set kon hij weer niet zijn eigen leg houden, Clayton kwam op 2-2 door 70 uit te gooien. Een belangrijke leg volgde, zou het 1-1 in sets worden of toch 2-0 voor de Welshmen? Het eerste scenario gebeurde. Clayton had het initiatief, maar verrekende zich op 134 en gooide zich dood. Ratajski profiteerde optimaal, met een 17-darter pakte hij de set af en bracht zo de stand op 1-1 in sets.

Waar in de tweede set alle legs tegen de darts ingingen, ging in de derde set alle legs met de darts mee. Zo gooide Ratajski zijn eerste twee legs uit in 12 en 16 pijlen, terwijl Clayton dat deed in 16 en 13 darts. In een spannende beslissende kreeg Clayton het niet voor elkaar om met een 110-finish de set te pakken. ‘The Polish Eagle’ bleef koel en kwam via dubbel 8 op een 2-1 voorsprong in sets.

Clayton liet de derde set snel achter zich en walste in de vierde set over Ratajski heen. Clayton gunde de Pool geen pijl op de dubbel. De Welshmen won de legs twee keer in 15 darts en één keer in 13 darts. Dit zorgde ervoor dat het 2-2 in sets werd en dat er een beslissende set kwam.

In de vijfde set begon ‘The Ferret’ ook nog eens goed, want met een 47-finish brak hij meteen Ratajski. Toch verzilverde Clayton de break niet, want hij miste een 102-finish op tops. Hierdoor kon Ratajski, ondanks zijn gemiste eerste drie openingsdubbels, meteen terug breaken en deed dat met een knappe 68-finish. Ratajski kreeg de kans om op matchpoint te komen, maar toen bezwijkte de Pool. Hij miste twee pijlen op de dubbel, waarna Clayton met een 69-finish wel brak en op matchpoint kwam. De Welshmen speelde het daarna zakelijk uit, ook omdat Ratajski de eerste 6 openingsdubbels miste. Clayton plaatst zich dankzij een 3-2 (1-3,3-2,3-2,0-3,3-1) overwinning in sets voor het eerst voor de halve finales van de World Grand Prix.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jonny Clayton: 91,44 / 68,42%
Krzysztof Ratajski: 88,28 / 50%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *