Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jonny Clayton

Jonny Clayton pakt laatste play-offs ticket

De laatste reguliere speelronde van de Premier League is afgelopen avond gespeeld in Milton Keynes. Alle vier halve finalisten zijn nu bekend! Lees hier o.a. een wedstrijdverslag terug van Van den Bergh tegen Clayton voor een plek bij de play-offs.

Gary Anderson vs James Wade

De avond begon met de nummers 7 en 8 van de ranglijst. Één break bleek de doorslag te geven in deze wedstrijd. Gary Anderson mocht de wedstrijd beginnen en deed dat met een 17-darter. In de tweede leg kreeg Anderson meteen de kans om 2-0 te maken, maar miste de single 20 voor een 80. Hierdoor wist Wade via dubbel 1 toch zijn eigen leg te houden. Tot 3-3 gingen de legs met de darts mee. In de zevende leg was het ‘The Machine’ die met een 14-darter de eerste break plaatste. Wade verzilverde die break een leg later ook met een 102-finish voor een 5-3 voorsprong. Anderson hield vervolgens zijn eigen leg in 12 darts, maar kreeg het niet voor elkaar om de Engelsman te breaken. In de twaalfde leg miste Anderson dubbel 12 voor een 141-finish om terug te breaken naar 6-6, waarna Wade via dubbel 4 het eerste punt pakte. In de 14de en laatste leg kreeg Anderson nog een kans om terug te breaken, maar een 86-finish werd gemist op de bull. Dankzij een hele knappe 94-finish pakte Wade alsnog de volle buit; 8-6.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
James Wade: 99,51 / 42,11%
Gary Anderson: 100,52 / 37,50%

Nathan Aspinall vs Jose de Sousa

In de tweede partij van de avond namen de nummers 2 en 3 van de ranglijst het tegen elkaar op, waar Nathan Aspinall met een overwinning nog kans had op de koppositie. De wedstrijd begon met veel spektakel, want Jose de Sousa brak in de eerste leg de Engelsman meteen met een 120-finish door drie keer tops te gooien. Een leg later was het toch Aspinall die meteen terugbrak, dit deed hij met een prachtige 152-finish. Daarna wisten de heren toch erg moeilijk hun eigen leg te houden. Het was De Sousa die voor het eerst zijn eigen leg hield met een 11-darter voor een 4-2 voorsprong. Met een 72-finish hield Aspinall een leg later ook zijn eigen leg en kwam daarmee terug tot 4-3. Een 70-finish zorgde ervoor dat De Sousa het verschil van twee legs behield. Een matige leg volgde voor Aspinall, waardoor de Portugees met een 80-finish de tweede break plaatste; 6-3. Ook deze break werd eenvoudig verzilverd met een 15-darter en pakte zo het eerste punt. Een leg later gooide De Sousa de wedstrijd in het slot. Nadat Aspinall een 105-finish had gemist op tops, produceerde De Sousa een 149-finish om met 8-3 te winnen en als tweede in de reguliere competitie te eindigen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jose de Sousa: 103,25 / 50%
Nathan Aspinall: 92,03 / 30%

Dimitri van den Bergh vs Jonny Clayton

De laatste wedstrijd van de avond ging tussen twee spelers die streden voor het laatste play-offs ticket. Jonny Clayton moest minimaal gelijkspelen om zich te kwalificeren, terwijl Dimitri van den Bergh moest winnen om naar de halve finales te gaan. Van den Bergh begon de wedstrijd en deed dat in 13 darts. Clayton bracht met een 121-finish de stand op 1-1. In de derde leg werd de eerste break geplaatst. Clayton gooide 84-finish uit en verzilverde een leg later de break via dubbel 15 voor 3-1. Vervolgens gingen er 8 legs met de darts mee. In leg 12 wist Clayton het in zijn eigen leg te doen, met een 15-darter kwam hij 7-5 voor en dat was genoeg voor een plaats in de halve finales. Van den Bergh bleef goed doorgooien en kwam met een 13-darter terug tot 7-6. Toch bleef het daarbij voor de Belg, ‘The Ferret’ was opnieuw ijzersterk in zijn eigen leg en wint zo met 8-6.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jonny Clayton: 103,92 / 57,14%
Dimitri van den Bergh: 100,55 / 54,55%

Halve finales

Michael van Gerwen (1) vs Jonny Clayton (4)
Jose de Sousa (2) vs Nathan Aspinall (3)

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *