Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Jonny Clayton

Jonny Clayton slaat opnieuw toe: derde titel van 2021

De twee winnaars van de afgelopen dagen vlogen er donderdagmiddag snel uit, waardoor er kansen lagen bij andere spelers om ver te komen. Uiteindelijk wist Jonny Clayton zijn derde titel van het seizoen te pakken. Lees hier alles over Players Championship 7 terug.

Hoe verging de dag?

Opnieuw waren er geen afmeldingen waardoor Players Championship 7 begon met 128 spelers begon. Toch was de eerste ronde het eindstation voor een aantal topspelers. Zo verloor Dave Chisnall van William Borland (6-3), was Gordon Mathers te sterk voor Krzysztof Ratajski (6-5) en verraste Aaron Beeney de Nederlander Dirk van Duijvenbode met 6-5. Daarnaast konden Glen Durrant, Adrian Lewis, Jeffrey de Zwaan, Brendan Dolan, Peter Wright en Devon Petersen na één wedstrijd ook terugkeren naar hun hotelkamer.

Gerwyn Price verloor in de tweede ronde van Chas Barstow met 6-2, terwijl Barstow niet eens in het bezit is van een tourkaart. Ook voor Raymond van Barneveld was het in de tweede ronde over en uit. De Nederlander verloor met 6-1 van Darius Labanauskas. Echter waren er veel ongeplaatste spelers die de laatste 16 behaalden: William Borland, Gordon Mathers, Chas Barstow, Scott Mitchell, Jeff Smith, Steve Lennon, Luke Woodhouse, Jason Heaver en Maik Kuivenhoven. Heaver, één van de nieuwe tourkaarthouders, bereikte zelfs de halve finales.

Uiteindelijk waren het James Wade en Jonny Clayton die in de finale stonden van Players Championship 7, de twee TV-winnaars in 2021. Wade bereikte zijn tweede finale in 11 dagen door Ciaran Teehan (6-3), Wayne Jones (6-1), Luke Humphries (6-3), Gordon Mathers (6-5), Darius Labanauskas (6-4) en Gabriel Clemens (7-5). Clayton wist zijn vierde vloerfinale van het jaar te behalen. Op weg naar de finale werden Josh Payne (6-3), Ted Evetts (6-2), Jason Lowe (6-3), Steve Lennon (6-3), Jose de Sousa (6-4) en Jason Heaver (7-0) allemaal verslagen.

Finale

Het was James Wade die de bull had gewonnen en mocht daardoor de finale beginnen. Jonny Clayton begon erg scherp aan de finale, want met een 13-darter brak hij gelijk en verzilverde de break met 17-darter. Wade hield met een 61-finish vervolgens zijn eigen leg en kwam daarmee op het scorebord. Vanaf het begin van de finale liepen de triples niet bij Wade en dat zorgde ervoor dat Clayton de tweede break plaatste. De break werd met een geweldige 116-finish verzilverd voor 5-1, nadat Wade stond te wachten op tops. Een 14-darter zorgde ervoor dat Wade voor de tweede keer zijn eigen leg hield. In leg 8 plaatste ‘The Machine’ dan ook de eerste break van de partij, Clayton miste twee pijlen op dubbel 8 waardoor Wade via tops terug kwam tot 5-3. De break werd via dubbel 10 verzilverd. Vervolgens gingen er 3 legs met de darts mee. In leg 13 produceerde ‘The Ferret’ een 13-darter en pakte daarmee een 8-5 zege en de derde titel van het seizoen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jonny Clayton: 101,42 / 40%
James Wade: 98,58 / 29%

Nederlanders

De beste Nederlander van de dag was Vincent van der Voort, hij bereikte de kwartfinales met overwinningen op o.a. Lisa Ashton en Geert de Vos. Maik Kuivenhoven kende ook een goede dag in Milton Keynes met een plaats bij de laatste 16. Hij versloeg Devon Petersen en Alan Soutar in de eerste twee wedstrijden van de dag. De laatste 32 was het eindstation voor Danny Noppert en Jermaine Wattimena.

Uitslagen

Kwartfinales
James Wade 6-4 Darius Labanauskas
Gabriel Clemens 6-3 Chas Barstow
Jonny Clayton 6-4 Jose de Sousa
Jason Heaver 6-4 Vincent van der Voort

Halve finales
James Wade 7-5 Gabriel Clemens
Jonny Clayton 7-0 Jason Heaver

Finale
Jonny Clayton 8-5 James Wade

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *