Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Jonny Clayton

Jonny Clayton ten koste van Van Gerwen naar halve finales

Het is Michael van Gerwen niet gelukt om de halve finales van de World Series of Darts Finals te bereiken. Na een 6-4 voorsprong verloor Van Gerwen 6 van de laatste 7 legs. Lees hier meer.

Goede start Clayton

Michael van Gerwen mocht de laatste kwartfinale beginnen, maar begon erg matig. Jonny Clayton brak Van Gerwen gelijk in de eerste leg in 15 darts. Een leg later kwam Clayton met een 60-finish op 2-0. De resterende legs gingen met de darts mee, waardoor het 3-2 stond in het voordeel van de Welshmen. Het had 4-1 kunnen zijn, maar Clayton miste 5 pijlen op de dubbel.

Van Gerwen draait wedstrijd om

Na een korte pauze gingen leg 6 en 7 met de darts mee. In de achtste leg brak Van Gerwen terug, met een 14-darter werd het 4-4. Van Gerwen produceerde vervolgens een 16-darter om voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te komen. De laatste leg voor de pauze zou een belangrijke worden voor Clayton, maar begon zonder triples. Hij zag de Nederlander starten met twee maximale scores om uiteindelijk met een 12-darter op 6-4 te komen in de tweede en laatste pauze.

Clayton toch naar halve finales

Van Gerwen ging verder waar hij gebleven was, met 180’ers gooien. Hij begon opnieuw met twee 180’ers, maar dit keer leverde het niet de leg op. Clayton produceerde een hele belangrijke 121-finish en brak daarmee terug naar 6-5. Een 68-finish zorgde ervoor dat de Welshmen de wedstrijd weer in evenwicht bracht; 6-6. Clayton ging nog even door, met een 70-finish brak hij Van Gerwen opnieuw en verzilverde de break wederom voor een 8-6 voorsprong. In leg 15 stond Van Gerwen keurig na 12 darts op 70 te wachten, maar kreeg opnieuw geen kans. ‘The Ferret’ was weer dodelijk op de finishes. Dankzij een 94-finish kwam Clayton op matchpoint. Toch bleef Van Gerwen er voor spelen. Clayton miste in leg 16 twee matchdarts op dubbel 16. Van Gerwen bleef in de wedstrijd door 114 uit te gooien; 9-7. Een leg later was het dan toch gebeurt voor ‘Mighty Mike’. Clayton gooide een 80-finish uit en dat bracht hem uiteindelijk in de halve finales van de World Series of Darts Finals.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jonny Clayton: 95,88 / 41,7%
Michael van Gerwen: 95,53 / 53,8%

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *