Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jonny Clayton

Jonny Clayton verslaat Van Duijvenbode met duidelijke cijfers

Zaterdagmiddag stond de laatste 32 gepland voor de UK Open. In totaal deden 5 Nederlanders een gooi naar de laatste 16, waaronder Dirk van Duijvenbode. Hij mocht het in de laatste wedstrijd op het tweede podium opnemen tegen Jonny Clayton. Lees hier meer.

Beide heren begonnen vrijdagavond aan de UK Open doordat ze een geplaatste speler waren. Dirk van Duijvenbode won in een beslissende leg van Gary Anderson, terwijl Jonny Clayton met 10-7 won van Rowby-John Rodriguez.

Clayton kent super start

Jonny Clayton mocht aan de partij beginnen en deed dat met een 81-finish. In de tweede leg plaatste de Welshmen de break door 122 uit te gooien. Die voorsprong wist Clayton uit te breiden naar 5-0! Van Duijvenbode produceerde in leg 6 een 13-darter en kwam zo ook op het scorebord. Leg 7 en 8 gingen ook met de darts mee voor 6-2. In leg 9 miste Clayton twee pijlen op de dubbel, waardoor Van Duijvenbode via dubbel 6 terugbrak. De Nederlander wist de break niet te verzilveren, waardoor Clayton met een 65-finish er 7-3 van maakte bij de eerste pauze.

Clayton maakt het snel af

Na een korte pauze liet Clayton niks over van de Nederlander. ‘The Ferret’ verzilverde de break met een 16-darter, maar dat was nog niet alles wat Clayton had getoond. Hij eindigde de wedstrijd met drie 11-darters op een rij voor een 10-3 overwinning.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jonny Clayton: 108,39 / 76,92%
Dirk van Duijvenbode: 99,07 / 30%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *