Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Jonny Clayton - Premier League 2021

Jonny Clayton wint Premier League 2021

Jonny Clayton heeft in zijn debuutjaar in de Premier League meteen de titel gewonnen. De Welshman was in een finale van hoog niveau met 11-5 de baas over José de Sousa.

Net als vorig jaar ging ook nu de finale van de Premier League tussen twee debutanten: Jonny Clayton en José de Sousa. Na hun eerste TV-titel te hebben gewonnen in de afgelopen 12 maanden lag titel nummer twee nu voor het oprapen, en ook meteen de eerste voor publiek. Qua vorm lijken dit ook dé twee beste spelers van de wereld en dus beloofde de finale heel wat te worden. Met een 14-darter leek De Sousa ook meteen veel van plan. Met een 121-finish voor een 12-darter liet Clayton ook meteen zien dat hij er stond. Doordat De Sousa daarna dubbel 8 doodgooide (net in de dubbel 16) greep de Welshman zelfs meteen de break. Beide mannen hielden daarna hun eigen leg in 15 pijlen, maar met legs in 15 en 13 pijlen was daarna het woord aan Clayton. Hij kwam op 5-2.

De Sousa mist cruciale dubbels

Met een 10-darter sloeg De Sousa terug, maar hij liet zich meteen weer terugbreken door Clayton. Ineens vlogen de breaks de spelers om hun oren, want De Sousa sloeg terug met een 11-darter. Hij leek daarna het verschil terug te brengen tot 1 leg, maar na vier missers op de dubbels liet hij Clayton weer terugkomen. ‘The Ferret’ deed dit wel knap met een 98-finish. Kwam er nu dan een einde aan alle breaks? Nee, nog steeds niet. De Sousa sloeg weer terug, dit keer met een 12-darter, maar hij zag Clayton meteen weer hetzelfde doen. De stand kwam zo op 8-5 in het voordeel van Clayton. De Welshman was daarna de eerste die het ritme van breaks wist te doorbreken. In 15 pijlen hield hij zijn eigen leg, waardoor hij een gat van vier legs creëerde. De titel was binnen handbereik en twee legs later kon hij zijn handen al de lucht in gooien. Hij brak De Sousa in 15 pijlen, waarna hij het met een 17-darter afmaakte. Een moment om nooit te vergeten voor Clayton, die zo zijn tweede individuele PDC-titel won.

Gemiddeldes/dubbelpercentages
Jonny Clayton: 100.18 / 55%
José de Sousa: 100.53 / 31.25%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *