Jonny Clayton - PDC World Championship 2024

Jonny Clayton wint van Ratajski en plaatst zich voor laatste 16

Na de nederlaag van Berry van Peer betraden twee nieuwe spelers het podium van Ally Pally. Krzysztof Ratajski nam het op tegen Jonny Clayton.

Clayton neemt afstand

Ratajski mocht de tweede partij van de middag beginnen, maar moest de eerste leg in 14 darts aan Clayton laten. De Welshman wist de break echter niet te verzilveren, want ook ‘The Polish Eagle’ produceerde een 14-darter vanaf tops. Clayton leek er echter niet mee te zitten. ‘The Ferret’ zorgde met een 17-darter voor de derde break op een rij en pakte de set met een fraaie 126-finish in 12 darts. Met de voorsprong op zak begon Clayton aan de tweede set, maar hij moest lijdzaam toezien hoe Ratajski uitliep naar een 2-0 voorsprong in legs. De Pool kreeg voldoende kansen op de dubbel voor de set, maar bleef jammerlijk missen. Clayton profiteerde keer op keer, pakte drie legs op een rij en kwam op een 2-0 voorsprong in sets.

Clayton niet in topvorm, maar wel op voorsprong

Na de tweede onderbreking mocht Ratajski aan de derde set beginnen. Net als in set twee nam de Pool een 2-0 voorsprong in legs, mede door een mooie 104-finish in 12 darts. Ditmaal liet Ratajski zijn Welshe tegenstander niet meer terugkomen. Clayton kreeg nog wel de kans, maar via de dubbel 5 ging de set in 3-0 naar Ratajski. In de vierde set nam Clayton al snel afstand van zijn Poolse tegenstander. Niet dat Clayton een werelds niveau aantikte, maar voldoende was het wel. Hij opende met een 17-darter en, na de gelijkmaker van Ratajski gingen legs drie en vier ook naar Clayton in 16 en 18 darts.

Clayton beslist het duel

Ondanks de 3-1 achterstand liet Ratajski het er niet bij zitten. De Pool pakte de vierde set met 3-1 in legs, maar bleef achter de feiten aanlopen. In de vijfde set kwam Clayton op een 2-1 voorsprong in legs en in de vierde leg kreeg hij ook zijn eerste wedstrijdpijlen. De bulls-eye werd nog gemist, maar de overgebleven 25 punten werden wel van het bord gegooid. Jonny Clayton versloeg Krzysztof Ratajski en is nog altijd in de race op het WK Darts!