Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Jørgensen verrast met titel, Kantele wint ook en pakt leiding

Na een ruim jaar zonder toernooien is dit weekend in IJsland de PDC Nordic & Baltic Tour aan een nieuw seizoen begonnen. In totaal worden er 5 toernooien gespeeld in Reykjavik. Vrijdagavond en zaterdagmiddag werden het derde en vierde toernooi afgewerkt. Lees hier meer.

PDC N&B Tour 3

Vrijdagavond deden in totaal 45 spelers een gooi naar de titel. De koploper Daniel Larsson verloor verrassend bij de laatste 32 van Nauris Gleglu, waardoor er kansen lagen voor andere spelers. Uiteindelijk bereikte Andreas Toft Jørgensen zijn allereerste finale, hij mocht het opnemen tegen Darius Labanauskas.

Jørgensen begon vrijdagavond met een 6-0 overwinning op de jonge Alex Máni Pétursson. Een ronde later werd Hördur Gudjónsson ook kansloos gelaten, het werd 6-1. In de kwartfinales wist de Deen een knappe overwinning te boeken op Marko Kantele, het werd 6-3. In de halve finale werd Madars Razma in een beslissende leg verslagen, nadat hij zelf 4 matchdarts miste.

Labanauskas begon het derde toernooi met twee 6-1 overwinningen, dit deed hij tegen Alexander Þorvaldsson en Sveinn Skörri Hoskuldsson. In de kwartfinales produceerde de Litouwer een gemiddelde van 97+ om Johan Engström met 6-3 te verslaan. In de halve finales had ‘Lucky D’ weinig moeite met Ivan Springborg, de derde 6-1 zege op de avond.

Een toch wat matige finale volgde, waarin Andreas Toft Jørgensen in leg 4 de break plaatste. De break werd een leg ook verzilverd waardoor de Deen op een 4-1 voorsprong kwam. Labanauskas gaf echter niet op en kwam in 16 en 23 darts terug tot 4-3. In leg 8 kreeg Labanauskas de kans op 4-4, maar werd gemist. Hierdoor kwam Jørgensen met een 50-finish op matchpoint. Toch kon de Deen het in zijn eigen leg niet afmaken, in 17 darts brak Labanauskas terug naar 5-4. In de tiende leg kreeg de Litouwer weer de kans om de stand gelijk te trekken, maar een 89-finish werd op de bull gemist. Via dubbel 10 maakte Jørgensen het af en werd zo de eerste Deen die een Nordic & Baltic Tour wint, sinds Per Laursen in 2016.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Andreas Toft Jörgensen: 73,95 / 35%
Darius Labanauskas: 76,68 / 20%

PDC N&B Tour 4

Zaterdagmiddag werd het vierde toernooi gestart met 48 spelers. Verrassend genoeg wist de top 3 zich niet te plaatsen voor de halve finales. Larsson werd uitgeschakeld door landgenoot Nilsson, Razma miste matchdarts tegen Engström en Jørgensen verloor al bij zijn eerste partij van Gleglu. Uiteindelijk wisten Marko Kantele en Niels Heinsøe in de finale te komen.

Kantele begon zijn weg naar zijn tweede finale van de week met een 6-1 zege op ÁstÞor Hrafnsson. Een ronde later werd Henrik Primdal met dezelfde cijfers uitgeschakeld. In de kwartfinales wist de Fin met 6-4 te winnen van Darius Labanauskas. In de halve finales had Kantele geen moeite met Dennis Nilsson, met een 6-2 overwinning bereikte hij opnieuw een finale.

Waar vrijdagavond Andreas Toft Jørgensen succes had, wist zaterdagmiddag een andere Deen de finale te behalen. Niels Heinsøe begon de dag met een 6-3 overwinning op Holmar Arnason. In de tweede ronde wist Heinsøe in een beslissende leg te winnen van landgenoot Claus Nielsen. Bij de laatste 16 werd Nauris Gleglu verslagen met 6-4. In de kwartfinales was opnieuw een landgenoot de tegenstander en opnieuw kwam er een beslissende leg aan te pas. Met 6-5 werd Ivan Springborg uitgeschakeld. In de halve finales was Johan Engström de tegenstander. In een matige partij wist ‘Himself’ de laatste twee legs te winnen voor een 6-4 zege en een plaats in de finale.

Een echte spannende finale werd het niet. Kantele begon namelijk erg scherp door de eerste drie legs te pakken in 15,18 en 15 darts. Met een 70-finish plaatste Heinsøe meteen de rebreak, maar zag Kantele met een 11 en een 15-darter op matchpoint komen; 5-1. Met een 13-darter hield de Deen nog wel zijn eigen leg, maar met een knappe 106-finish pakte de Fin zijn eerste titel van het weekend.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Marko Kantele: 96,20 / 67%
Niels Heinsøe: 77,57 / 50%

Order of Merit

Na 4 toernooien neemt Marko Kantele de leiding over van Daniel Larsson, die nu op plek twee staat. Voor Madars Razma is er werk aan de winkel, hij staat nu net buiten de WK-plekken.

1: Marko Kantele – 2300
2: Daniel Larsson – 2125
3: Madars Razma – 2000
4: Andreas Toft Jørgensen – 1500
5: Darius Labanauskas – 1300
6: Johan Engström – 1000
7: Ivan Springborg – 900
8: Dennis Nilsson – 900

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *