Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jose de Sousa

Jose de Sousa en Michael van Gerwen strijden om titel

Zondagavond stonden de kwartfinales, halve finales en de finale van de European Darts Grand Prix. In de halve finales namen Ian White en Jose de Sousa het tegen elkaar op, en Mensur Suljovic en Michael van Gerwen. Lees hier meer.

Ian White vs Jose de Sousa

Ian White mocht de eerste halve finale van de European Darts Grand Prix beginnen. Jose de Sousa kreeg in de eerste leg meteen kansen om te breaken, maar miste twee pijlen op de dubbel. Hierdoor hield White via dubbel 18 zijn eigen leg. De Sousa hield een leg later via dubbel 8 zijn eigen leg en kwam daarmee op 1-1. In de derde leg werd de eerste break geplaatst door De Sousa, met een 13-darter kwam hij op voorsprong. Een leg later wist White meteen terug te breaken naar 2-2, dankzij een 92-finish. Met een 80-finish wist White de break te verzilveren. Met de twee 13-darter kwam de Portugees langszij; 3-3.

In de zevende leg miste De Sousa dubbel 16 voor een 121-finish en de tweede break, White hield met een hele belangrijke 126-finish alsnog zijn eigen leg. In de achtste leg kreeg ‘Diamond’ de kans op de break, maar een 148-finish werd op dubbel 14 gemist. De Sousa kwam met een 81-finish in 14 darts wederom langszij; 4-4. Legs 9 t/m 12 gingen met de darts mee, waaronder een 118 en 120-finish van de Engelsman. In de twaalfde leg miste White een 105-finish op dubbel 16 voor de zege, waardoor De Sousa er via dubbel 5 6-6 van maakte. In de beslissende leg begon ‘The Special One’ met 5 perfecte darts, waarna hij met een 86-finish in 11 darts de 7-6 overwinning pakte. De Sousa gaat naar zijn allereerste finale op de European Tour!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jose de Sousa: 99,60 / 43,75%
Ian White: 94,15 / 66,67%

Mensur Suljovic vs Michael van Gerwen

Mensur Suljovic mocht de tweede halve finale beginnen tegen Michael van Gerwen. Suljovic begon scorend beter, maar miste 4 pijlen op de dubbel. Van Gerwen maakte hier meteen gebruik van door met een 170-finish te breaken. In de tweede leg werd de break via dubbel 7 verzilverd, ondanks twee gemiste pijlen van de Oostenrijker op dubbel 14. Met een 13-darter hield Suljovic zijn eigen leg en kwam terug tot 2-1. In de vierde leg kreeg Suljovic drie pijlen om terug te breaken, maar miste wederom. Van Gerwen hield via dubbel 16 alsnog zijn eigen leg.

In de vijfde leg wist de Nederlander wel te breaken, met een 74-finish werd het 4-1. Met een 14-darter werd ook deze break verzilverd en was ‘Mighty Mike’ dichtbij een finaleplaats. In de zevende leg miste Suljovic tops voor een 120-finish, waardoor Van Gerwen in 14 darts voor de derde keer brak en op matchpoint kwam. In leg 9 produceerde de Nederlander zijn derde 180’er en verzekerde de finaleplaats via dubbel 16; 7-1.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 96,96 / 63,64%
Mensur Suljovic: 95,30 / 9,09%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *