Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Jose de Sousa kwalificeert zich voor WK na 7 jaar afwezigheid

Zaterdag 20 oktober werd het Zuid/West Europese WK Qualifier gespeeld in Spanje, met in totaal 298 spelers. Lees hier meer. 

Finalisten
Vorig jaar werd het kwalificatietoernooi knap gewonnen door Antonio Alcinas, die in de finale Jesus Noguera Perea versloeg. De laatstgenoemde speler bereikte zaterdagavond opnieuw de finale, waar hij het op moest nemen tegen de Portugees Jose de Sousa. Perea speelde het hele toernooi erg constant, met gemiddeldes rond de 85. Perea had in het begin van het toernooi erg eenvoudig, want in de eerste twee rondes won hij twee keer met 6-0. Bij de laatste 128 werd David Medina met 6-2 verslagen. Bij de laatste 64 had de Spanjaard geen moeite met Alberto Herraez, het werd 6-1. De laatste 32 en laatste 16 gingen ook makkelijk af voor de 28-jarige darter. Met een gemiddelde van 88 versloeg Perea Martin Angel (6-0). Bij de laatste 16 noteerde Perea het hoogste gemiddelde van het toernooi (101,3) en whitewashte Damian Santos. In de kwartfinales versloeg Perea met 6-2 Javier Gonzalez. In de halve finale versloeg hij met dezelfde cijfers Julio Barbero.

Jose de Sousa speelde het hele toernooi ook rond de 85 gemiddeld. De eerste ronde werd met 6-1 gewonnen van Esteban Diaz. In de tweede ronde won de Portugees met een whitewash van Sergio Garcia Ruiz. Bij de laatste 128 gaf De Sousa wederom één leg af, dit keer tegen Jose Manuel Toca. Bij de laatste 64 en laatste 32 won De Sousa met 6-2 van Alberto Fernandez en Dani Delgado. In de partij tegen Delgado noteerde ‘Sousa’ een mooi gemiddelde van 94,1. Bij de laatste 16 werd Jose Marcelino verslagen met 6-3. In de kwartfinales schreef De Sousa zijn tweede whitewash van de dag op de naam, het slachtoffer was Carlos Segura Sepulveda. In de halve finales was Jesus Salate de tegenstander, die in de kwartfinales de grote favoriet Jose Justicia versloeg. Salate kon zijn niveau van de kwartfinales niet laten zien tegen De Sousa, het werd 6-1.

Finale
De finale ging dus tussen de Spanjaard Jesus Noguera Perea en Jose de Sousa uit Portugal. De bull werd gewonnen Perea en hij hield via een 20-darter zijn eigen leg. De Sousa won vervolgens 3 legs op een rij in 18,17 en 17 darts voor een 3-1 voorsprong. Vervolgens gingen alle legs met de darts mee waarmee de Portugees zijn deelname aan het PDC WK bevestigde!

De Sousa stond in 2012 ook al op het PDC WK, maar verloor toen in de voorronde van Devon Petersen met 4-3.

Uitslagen
Bekijk hieronder de uitslagen vanaf de laatste 16.

Laatste 16:
Julio Barbero 6-1 Joaquim Goncalves
Thibault Tricole 6-0 Martin Marti Santamaria
Jesus Noguera Perea 6-0 Damian Santos
Javier Martin Gonzalez 6-1 Gasca Valero
Jose de Sousa 6-3 Jose Antonio Marcelino
Carlos Segura Sepulveda 6-2 Sebastian Amador Baeza
Jesus Salate 6-3 Mario Martinez
Jose Justicia 6-0 Antonio Munoz Ramos

Kwartfinales:
Julio Barbero 6-4 Thibault Tricole
Jesus Noguera Perea 6-2 Javier Martin Gonzalez
Jose de Sousa 6-0 Carlos Segura Sepulveda
Jesus Salate 6-3 Jose Justicia

Halve finales:
Jesus Noguera Perea 6-2 Julio Barbero
Jose de Sousa 6-1 Jesus Salate

Finale:
Jose de Sousa 6-4 Jesus Noguera Perea

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.