Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jose de Sousa

Jose de Sousa met 9-darter langs De Zwaan

Donderdagmiddag is het European Championship in Oberhausen van start gegaan. In de vierde partij van de avond nam Jeffrey de Zwaan het op tegen de nummer 3 geplaatste Jose de Sousa. Lees hier meer.

De Portugees won de bull en mocht daarmee de wedstrijd beginnen. Jose de Sousa deed dat goed, want hij hield met een 13-darter zijn eigen leg. In de tweede leg begon De Sousa met 180 en 177 om vervolgens met twee keer triple 20 en dubbel 12 de perfecte leg compleet te maken. De break werd een leg later verzilverd met een 19-darter voor een 3-0 voorsprong. In de vierde leg kwam De Zwaan op het scorebord met een 17-darter. In de laatste leg voor de pauze miste de Nederlander een 82-finish op tops voor de rebreak, waardoor De Sousa met een 47-finish op 4-1 kwam.

Na de pauze begon De Zwaan goed met drie beurten met twee ‘goede’ triples, maar miste 5 darts op de dubbel. Met een 15-darter brak ‘The Special One’ opnieuw en kwam daarmee op matchpoint; 5-1. Toch wist De Zwaan terug te vechten, met een 82-finish en een 14-darter kwam ‘The Black Cobra’ terug tot 5-3. In de negende leg miste De Zwaan twee darts op de dubbel voor de tweede break, waardoor De Sousa via tops de 6-3 overwinning pakte.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jose de Sousa: 95,32 / 31,58%
Jeffrey de Zwaan: 87,65 / 23,08%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *