Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jose de Sousa

Jose de Sousa met bizar niveau naar eerste titel in 2021

Zaterdagmiddag is Players Championship 9 van start gegaan in Niedernhausen. Het bleek de dag van Jose de Sousa te zijn. Hij wist zijn eerste titel van 2021 te pakken, na een overwinning op Luke Humphries in de finale met ongekend niveau. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Zaterdagmiddag om 14:00 begonnen 128 spelers, waaronder 26 reservespelers vanaf de gecombineerde Q-School Order of Merit, aan Players Championship 9 in Niedernhausen. In de eerste ronde werden al meteen een aantal grote namen uitgeschakeld. Zo was Josh Payne verrassend met 6-4 te sterk voor Michael van Gerwen, die de 85 gemiddelde niet wist aan te tikken. Andere spelers die na de eerste ronde naar hun hotelkamer terug konden keren waren Chris Dobey, Vincent van der Voort, Devon Petersen, Krzysztof Ratajski, Raymond van Barneveld, Dirk van Duijvenbode and Ian White.

In de tweede ronde wist de koploper van de Premier League, Nathan Aspinall een 9-darter te gooien. Dit deed hij in de zesde leg tegen Andy Boulton. De wedstrijd werd met 6-5 gewonnen door ‘The Asp’ met een 170-finish in de beslissende leg. In totaal wisten 4 non-tourkaarthouders de bordfinale te behalen, drie daarvan verloren de wedstrijd ook. Rowby-John Rodriguez was de enige speler die de laatste 16 bereikte. Hij versloeg landgenoot Mensur Suljovic, voordat Krzysztof Kciuk bij de laatste 16 met 6-3 te sterk was. Dezelfde Kciuk werd de verrassing van het toernooi, de Pool behaalde knap een halve finale en deed dat door een toernooigemiddelde van 97,52 neer te zetten.

Uiteindelijk waren het Jose de Sousa en Luke Humphries die de finale wisten te bereiken. De Sousa bereikte zijn eerste vloerfinale van het jaar door Maik Kuivenhoven (6-1), Ciaran Teehan (6-1), Max Hopp (6-4), Gabriel Clemens (6-3), Brendan Dolan (6-2) en Krzysztof Kciuk (7-2) te verslaan. Humphries bereikte zijn derde finale van 2021. De Engelsman wist in Niedernhausen te winnen van Kevin McDine (6-2), Niels Zonneveld (6-4), Nick Kenny (6-3), Mervyn King (6-1), Jason Lowe (6-4) en Dimitri van den Bergh (7-6).

Finale

Het was Jose de Sousa die de finale mocht beginnen en deed dat goed door zijn eigen leg met een 72-finish te houden. Met een 14-darter plaatste De Sousa in leg twee meteen de break en had de voorsprong al snel te pakken. De break werd een leg later meteen weer ongedaan gemaakt, want met een 101-finish brak Luke Humphries terug naar 2-1. De Sousa antwoordde geweldig, want met een 10-darter en twee 11-darters kwam de Portugees 5-1 voor. Dit ongekende niveau wist ‘Cool Hand Luke’ niet bij te houden. Met legs in 14,12 en 16 darts won ‘The Special One’ met 8-1 in de finale en wint daarmee zijn vijfde PDC titel, zijn derde op de vloer.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jose de Sousa: 114,08 / 67%
Luke Humphries: 93,66 / 25%

Nederlanders

Voor de Nederlanders was het geen succesvol begin aan de Super Series 3, slechts vijf van de 24 Nederlanders bereikten de laatste 32. Dit was echter ook meteen het eindstation voor Martijn Kleermaker, Danny Noppert, Ron Meulenkamp en Christian Kist. Jermaine Wattimena was de beste Nederlander van de dag door de laatste 16 te bereiken, daar was Dimitri van den Bergh nipt te sterk met 6-4.

Uitslagen

Kwartfinales:
Dimitri van den Bergh 6-0 Jamie Hughes
Luke Humphries 6-4 Jason Lowe
Jose de Sousa 6-2 Brendan Dolan
Krzysztof Kciuk 6-5 Alan Tabern

Halve finales:
Luke Humphries 7-6 Dimitri van den Bergh
Jose de Sousa 7-2 Krzysztof Kciuk

Finale:
Jose de Sousa 8-1 Luke Humphries

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *